2006-10-21

Idag så drog vi mot Chianti och vinkooperativet Castelli del Grevepesa som ligger på vägen mot Greve in Chianti, vid en plats som heter Ponte Gabbiano. Eftersom det var lördag så var det ganska lugnt där, men vi fick en rundvandring på anläggningen, ledd av den tekniske direktören Catarzi, mycket trevlig och generös herre. Gruppen hade tur att se en leverans av druvor till anläggning, som hälldes i maskinen för separering och pressning. Buteljeringsmaskinerna var tyvärr inte igång, men man kan ju inte få allt.


Vi vandrade sedan upp till kapellet för den lilla matlagningskursen, lunchen och vinprovning, det sistnämnda höll jag i, som sig bör av en sommelier-student. Efter den imposanta lunchen så rullade vi nerför backen igen, styrkte oss med lite Vin Santo och mandelkakorna Cantucci, köpte sedan lite vin innan bussen tog oss hem till Florens igen.


Kvällen spektakel utspelades på det vackra sekelskiftsaktiga palatset Borghese, där vi mat och underhållning serverade av servitörer i tidstypisk klädsel, med tillhörande gyckel och musik.


/Leif


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback