2007-03-31
Hej,
Läste i Sommelier-boken om hur olika maträtter kan beskrivas, och det är ungefär som vin, fast det kanske är något mer betonat på smak, än doft- och synintryck. Om ni bara visste hur många italienska termer det finns som beskriver hur olika mat smakar, miljoners miljoners kan man säga...
Pappa och jag for sedan till Skänninge för att äta lunch tillsammans med syrran och hennes familj, allt under en gnistrande vårsol, rena rama Valborgsvädret, en hel månad för tidigt. Ur led är tiden, denna uppvärming av jordklotet känns lite oroväckande, kan vara naturliga svängningar i vädret, men det känns inte riktigt så tycker jag. På "Skänninge Gästabud" blir man alltid kungligt trakterad, och jobbet som lekfarbror åt två små syskonbarn tycker jag bestämt om! När vi åkte till Skänninge så satt bredvid pappa som körde, det kändes lite ovanligt, det hade ju alltid vara mammas plats under alla år. Det är många saker och rutiner man har som påminner att hon är borta, och det är väl inte så konstigt.
På kvällen så var pappa och jag hembjudna till min barndomskamrat Greger och hans sambo Mona, de bor i hans gamla föräldrahem i Sturefors, vägg i vägg med skolan. Det blev årets första utegrillade mat, det smakade mustigt och ljuvligt, att sköljas ned med en väl avvägd spansk skönhet på 75 cl, stark kropp och spännande parfym. Vi satt och pratade en lång stund på kvällen om allt mellan himmel och jord.
/Leif
Läste i Sommelier-boken om hur olika maträtter kan beskrivas, och det är ungefär som vin, fast det kanske är något mer betonat på smak, än doft- och synintryck. Om ni bara visste hur många italienska termer det finns som beskriver hur olika mat smakar, miljoners miljoners kan man säga...
Pappa och jag for sedan till Skänninge för att äta lunch tillsammans med syrran och hennes familj, allt under en gnistrande vårsol, rena rama Valborgsvädret, en hel månad för tidigt. Ur led är tiden, denna uppvärming av jordklotet känns lite oroväckande, kan vara naturliga svängningar i vädret, men det känns inte riktigt så tycker jag. På "Skänninge Gästabud" blir man alltid kungligt trakterad, och jobbet som lekfarbror åt två små syskonbarn tycker jag bestämt om! När vi åkte till Skänninge så satt bredvid pappa som körde, det kändes lite ovanligt, det hade ju alltid vara mammas plats under alla år. Det är många saker och rutiner man har som påminner att hon är borta, och det är väl inte så konstigt.
På kvällen så var pappa och jag hembjudna till min barndomskamrat Greger och hans sambo Mona, de bor i hans gamla föräldrahem i Sturefors, vägg i vägg med skolan. Det blev årets första utegrillade mat, det smakade mustigt och ljuvligt, att sköljas ned med en väl avvägd spansk skönhet på 75 cl, stark kropp och spännande parfym. Vi satt och pratade en lång stund på kvällen om allt mellan himmel och jord.
/Leif
Kommentarer
Trackback