2007-02-13

Hej,

En del planeringsarbete på Go!Tours-kontoret i morse, sen lunch och iväg på en cykeltur med MTB'n till Impruneta, för att söka vandringsleder till Chiocchio, som ligger längs med Via Chiantigiana ner till Greve in Chianti. Jag hade en låne-MTB idag, den andra var inne för service, byte av bakväxel och bromsklossar, det är ett hårt liv för en cykel ute i skogarna.

På Sommelier-kursens fjärde lektion i Prato så gick vi igenom hur man tar hänsyn till olika kryddor i maten, när man rekommenderar vin åt kunder. Likväl som för vin så gör man provsmakningar och "smak-kartor" av kryddor och aromer i maten. Läraren var från Florens och jobbar på en vingårdarna nordöst om Florens (Colli Fiorentini, Chianti Rufina). Han reser väldigt mycket som "ambassadör" för Chianti-viner. Nu t ex så är Kina, Ryssland och Japan väldigt intressanta som nya export-marknader. Kan att land som Kina utveckla samma vin-intresse som Sverige t ex, så ser det väldigt intressant ut för vin-producenterna i området.

/Leif

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback