2007-01-22
Hej,
Måndagarnas lektion i "italienska och medborgarskap" brukar alltid innebära först två timmars dialog om hur italienska myndigheter fungerar, hur vi som invandrare ska agera och formulera oss gentemot dem. Denna gång gjorde vi varsin CV på italienska, ser mycket imponerande ut. Nästa gång skriver jag den på latin, då kommer den att se ut som ett diplom. De andra två timmarna är "skrivarlåda", Ada som lärarinnan heter, kommer oftast med ett tema vi pratar om, sedan så skriver vi varsin kort uppsats som vi sedan går igenom tillsammans. Här får man ett direkt kvitto på var man står någonstans in skriftspråkliga utveckling.
Sen så var det äntligen dags, första lektionen på den tredje och sista delen av min Sommelier-utbildning. Det blev två timmars prat och diskussioner om hur man kombinerar mat och vin. Maten har liksom vinet sin doft och sin smak, torr och söt, salt och sur. Valet av är inte alltid självklart, ibland blev jag väldigt överraskad över vad som passade ihop.
Kursen går i Prato, ett par mil väster om Florens. Denna gången så hade jag turen att få en annan florentinare vid mitt bord, så jag kunde åka med honom hem. Massimo heter han, och driver en internationell kock-skola i Florens, för proffs och glada amatörer.
Efter både språkkurs och vinkurs så somnade man ganska gott på kvällen.
/Leif
Måndagarnas lektion i "italienska och medborgarskap" brukar alltid innebära först två timmars dialog om hur italienska myndigheter fungerar, hur vi som invandrare ska agera och formulera oss gentemot dem. Denna gång gjorde vi varsin CV på italienska, ser mycket imponerande ut. Nästa gång skriver jag den på latin, då kommer den att se ut som ett diplom. De andra två timmarna är "skrivarlåda", Ada som lärarinnan heter, kommer oftast med ett tema vi pratar om, sedan så skriver vi varsin kort uppsats som vi sedan går igenom tillsammans. Här får man ett direkt kvitto på var man står någonstans in skriftspråkliga utveckling.
Sen så var det äntligen dags, första lektionen på den tredje och sista delen av min Sommelier-utbildning. Det blev två timmars prat och diskussioner om hur man kombinerar mat och vin. Maten har liksom vinet sin doft och sin smak, torr och söt, salt och sur. Valet av är inte alltid självklart, ibland blev jag väldigt överraskad över vad som passade ihop.
Kursen går i Prato, ett par mil väster om Florens. Denna gången så hade jag turen att få en annan florentinare vid mitt bord, så jag kunde åka med honom hem. Massimo heter han, och driver en internationell kock-skola i Florens, för proffs och glada amatörer.
Efter både språkkurs och vinkurs så somnade man ganska gott på kvällen.
/Leif
Kommentarer
Trackback