2007-05-25

Hej,

När vi skulle cykla ut ur Pienza söder om Siena så lyckades vi (jag) ta fel väg ut ur det lilla samhället. Pienza är inte stort, men ibland räcker det för att dra vilse. Det visade sig att vägen vi tog ut var den vi skulle ha tagit hem, så det var bara att vända på steken om man säger så.

Efter någon mils cykling så hittade vi varma bad i Bagno Vignoni (Bagno betyder bad), vi lögade oss redigt och bäddade in oss i hälsosam lera från topp till tå, så huden blev mjuk och fin som aldrig förr. Men man luktade som gamla ägg (svavel) när man klev upp ur badet. Vid badet så var det en danska som badade med sin son och sina föräldrar. Hon jobbade som turistguide i Toskana, och var ingift på en liten trevlig vingård i närheten av Montepulciano, läter väl trevligt?

Efter badet så hade vi pic-nic i parken ovanför badet. Parken låg bredvid de fina hotellen som hörde till kurbaden längre upp från det fria badet vi höll oss till. Jämte parken så hade Rolls-Royce klubben ett medlemsmöte, så det var en del pluringar som stod där och glänste i solen.

När vi skulle till fika-stället i San Quirino d'Orcia så tog vi oss en "genväg", som innebär en mycket sevärd klättring upp till säkert områdets högsta topp, vad gör man inte för lite utsikt? Vi kunde se ner till Toskanas gräns, det gamla gränstornet Radicófani, stå där i all sin majestät.

Under fika-rasten så kunde vi se ett gäng herrar som spelade kort av hjärtats lust, det var så fullsatt där inne att en gentleman fick följa spelet genom fönsterrutan från utsidan.

När vi kom hem till Pienza så drog jag iväg på egen hand till Montepulciano för att reka inför morgondagens tur, och boka plats för morgondagens vinprovning på Cantina Crociana i Montepulciano. Imorgon kommer att bli gruppens sista cykeltur, och det måste firas med en rejäl vinprovning av deras Vino Nobile, och även deras Vin Santo.

Middagen på La Buca dell Fate i Pienza var som gårdagens, verkligen något att skriva hem om, och god service dessutom.

/Leif

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback