2007-06-03

Hej,


Första cykeldagen med Birgitta, Thomas, Cynthia och Tina. Vi tog oss med bil ut ur staden för att slippa den värsta trafiken (även om det är söndag så kan det tjocka till sig rätt bra ibland). Vi startade i den lilla mysiga staden Impruneta, för att ta oss mot Greve in Chianti där lunchen väntade hos Tina, under överinseende av den store skeppsnavigatören Verrazzano, som står staty på det trekantiga torget. Thomas & Birgitta i Impruneta innan starten:
 


När vi lämnade Impruneta så lyckades med praktstycket att dela upp gruppen i två grupper, skicka dem åt samma håll i olika omgångar, och skicka följebilen åt ett annat håll. Francesco i följebilen ringde mig rätt så snart och undrade vart den ena gruppen var någonstans, och lagom medans jag försökte hitta ett bra svar åt honom så kom vi ifatt den första gruppen (som skulle ha åkt åt det håll följebilen åkte, ridå!). Under uttåget ur Impruneta så kom vi att bli omkörda av (den förmodade) italienska veteranmotorcykelklubben, så det smattrade förbi diverse åkbara 2-hjuliga fordon, det ena mer välputsat än det andra, så vackert så. Även om maskinerna är gamla så ska de rulla!


Efter Strada in Chianti så tog jag med mig Cynthia och Tina på en längre och mer kuperad cykeltur till Greve in Chianti, och vi passerade en topp på över 500 m, följt av en lång underbar nerför till Greve, där man bromsar sent och lite....

Efter några roliga upp- och nerförsbackar via Panzano så kom vi fram till Radda in Chianti, där de hade blockerat hela huvudgatan med vinprovningstånd för allmänhetens beskådan och dryckjom, trevligt! Och där kom man klampandes med resväska iförd cykelkläder, till mångas nöje och förundran.


På kvällen så var det dags för sista repetionerna inför Sommelier-provet. Det var lite svårt att orka koncentrera sig på att repetera de olika vinprovsmakningselementen, efter en lång cykeldag så var man lite seg i skalet (och förmodligen nervös inför det muntliga provet i morgon).

/Leif


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback