2007-03-26
Hej,
Upp i ottan, först en skön morgondusch och sedan lite hederlig svensk frukost med yoghurt, müsli, thé och kokt ägg. Jag vet att det senare blir italiensk frukost med Roberto (cappucciono och krämig giffel), så för att kunna stå sig hela dagen på det, så får man grunda lite innan. Jag vänjer mig nog aldrig vid att bara klara mig med den italienska frukosten, men det är kul att prova lite olika sätt börja dagen, och det blir lite mer socialt att gå in på den lokala baren och språkas lite med folket där, istället för att sitta ensam hemma i köket och äta sin nyttiga frukost.
Vi drog ner till Siena med Robertos fina mercedes, och hann med en hel del distans den här dagen, och hittade faktiskt en del korrigeringar som behöver göras. Första gången man kör en sträcka eller passerar en korsning, så tror man att man har fått med det mesta, men det är frapperande vad annorlunda man ser samma ställe när man kommer en andra gång, och att det skiljer mycket mellan att passera samma sträcka i en bil eller på cykel, det börjar man bli (skrivarmässigt) smärtsamt medveten om, så "på´t igen bara". Ungefär tre versioner av en turbeskrivning brukar det bli innan vi är färdiga med den sträckan.
11:e lektionen på Sommelier-kursen denna veckan, på hotel Palace i Prato så fick vi nu lära oss allt om vin och ostar (del 2). Någon som har provat honung till vissa goda ostar någon gång? Och Champagne/Spumante? Fick skjuts av några av lärarna till jvg-stationen i Prato, och de är väldigt fascinerande att en svensk kommer ner och bemödar sig om att lära sig om vin och mat, på italienska. Man skulle väl kunna svara så här: man åker inte till Sahara för att lära sig spela hockey.
/Leif
Upp i ottan, först en skön morgondusch och sedan lite hederlig svensk frukost med yoghurt, müsli, thé och kokt ägg. Jag vet att det senare blir italiensk frukost med Roberto (cappucciono och krämig giffel), så för att kunna stå sig hela dagen på det, så får man grunda lite innan. Jag vänjer mig nog aldrig vid att bara klara mig med den italienska frukosten, men det är kul att prova lite olika sätt börja dagen, och det blir lite mer socialt att gå in på den lokala baren och språkas lite med folket där, istället för att sitta ensam hemma i köket och äta sin nyttiga frukost.
Vi drog ner till Siena med Robertos fina mercedes, och hann med en hel del distans den här dagen, och hittade faktiskt en del korrigeringar som behöver göras. Första gången man kör en sträcka eller passerar en korsning, så tror man att man har fått med det mesta, men det är frapperande vad annorlunda man ser samma ställe när man kommer en andra gång, och att det skiljer mycket mellan att passera samma sträcka i en bil eller på cykel, det börjar man bli (skrivarmässigt) smärtsamt medveten om, så "på´t igen bara". Ungefär tre versioner av en turbeskrivning brukar det bli innan vi är färdiga med den sträckan.
11:e lektionen på Sommelier-kursen denna veckan, på hotel Palace i Prato så fick vi nu lära oss allt om vin och ostar (del 2). Någon som har provat honung till vissa goda ostar någon gång? Och Champagne/Spumante? Fick skjuts av några av lärarna till jvg-stationen i Prato, och de är väldigt fascinerande att en svensk kommer ner och bemödar sig om att lära sig om vin och mat, på italienska. Man skulle väl kunna svara så här: man åker inte till Sahara för att lära sig spela hockey.
/Leif
Kommentarer
Trackback