2007-04-25
Hej,
Vår gode chaufför Roberto kom och hämtade mig och cykeln tidigt på morgonen i Florens, för att bege oss till Siena, vi skulle vara där kl 8 på morgonen för att följa det brasilianska paret till Casole d'Elsa där de skulle få genomgå en matlagningskurs som lunch. "Man tager vad man haver sa Kajsa Varg....".
Brasilianarna hade varit både i Norge och Sverige tidigare, så de kände ganska väl till mitt hemland, mestadels Stockholm i och för sig, själv född och uppvuxen i Linköpingstrakten. Han jobbar med import av svenska luftkonditioneringsanläggningar, tror att han har en hygglig marknad att jobba på, det bor över 170 miljoner människor i Brasilien, även om det för ganska många är en kamp för dagen tyvärr.
Vi tog bilen från Siena till Strove (efter Monteriggioni), för att där börja cyklingen mot restaurangen Colombaio i Casole d'Elsa. Så här dags var det fortfarande svalt och skönt, så vi pinnade på ganska bra, utan att för den skull förta oss i landskapet. Vi stannade förstås och tog en del bilder som brukligt är. Jag passade också förstås på att beskriva de oliv- och vinodlingar vi såg. Backen upp till Casole d'Elsa går inte av för hackor, men det är som vanligt, när man är upp så är det allt bra vackert döööhhhh!
Jag lämnade det trevliga paret vid restaurangen där matlagningskursen skulle hållas, vi hade lärt känna varandra rätt så bra efter tre dagar tillsammans, vi bytte visitkort med varandra, och jag blev inbjuden att komma till San Paolo närhelst det passade, och vem skulle inte vilja åka dit? Det blev en hel del dricks också, vilket är en av fördelarna med det här jobbet.
Robertos son Leonardo körde mig och cykeln tillbaka till Florens. Jag blev aldrig cykelproffs i Italien, men det här jobbet jag har nu känns mycket likt det livet, man skjutsas från det ena stället till det andra, man cyklar en sväng tillsammans med andra, dricker och äter längs vägen, beundrar det vackra landskapet (så mycket man hinner), och får betalt för att göra detta. Den fysiska hälsan får man på köpet. En dag så hoppas jag kunna starta en cykelguide-skola i Florens, om nu inte den svenskspråkiga sommelier-skolan blir det jag hugger i med först, när boken är skriven.
/Leif