2008-05-11

Hej,

Gissa vem som lyckligt sträcker armarna upp i skyn för den äran att ännu en gång få njuta av Angelas goda kokkonst på Torre a Cona?

image112

Cykelgruppen njuter av den välförtjänta lunchen på Torre a Cona

Idag så var det en ganska blandad grupp jag hade, 4 svenskar, 3 amerikanskor och en nya zeeländska (med kinesisk mamma och nya zeeländsk papp). Vi brukar normalt sitta ute i trädgården och äta, men vi lyckades lagom tajma regnet när vi anlände till Torre a Cona, så med en rasande fart så bar vi in alla grejorna i denna provisoriska lokal, mycket charmig dock med klassiska källarvalv, skulle med lite modifieringar mycket väl kunna användas för vinförvaring.

På tal om vin så har Torre a Cona ett rödvin som är gjort på 100% San Giovese-druvor, och det är nästan i klass med en Brunello, påminner mycket i smak-karaktären om en Brunello.
Terre di Cino heter den:
image113
Jag tog med mig en Terre di Cino till Luciano, min vinodlande vän i Mercatale, som blev helt frälst i vinet - "komplex struktur med lång och djup eftersmak" sa han och njöt. Jag kan bara själv säga att viner med 100% San Giovese brukar ibland kunna bli lite tråkiga till färgen, aggressiva med tanniner och lite tunna till strukturen, men inte detta!

Ganska slutkörd efter den hårda veckan så kunde jag åtminstone ringa till Simone och gratulera honom på födelsedagen, eftersom jag jobbade som guide idag så kunde jag inte komma på hans kalas, lite synd, för han hade gjort iordning lampredotto åt oss. Lampredotto? Toskansk fattigmansmat, en av kons magar, en variant på Trippa, som bokstavligen är magsäcken från en av kons magar. Den kokas länge i vatten med lök, tomater, selleri, salt och peppar. Ätes ofta med bröd, som en hamburgare ungefär. Vad skulle Verner och Verner ha sagt om det tro?

Leif


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback