2008-05-22
Hej,
Besöket på Villa Le Corsini blev väldigt lyckat, vi hade den äran att få bli guidade runt av en mycket trevlig australiensiska som hette Adele! Hon tog oss runt i villan till vinkällaren, vinmakarrummet, olivkvarnen och separatorn, lagringsrummet för olivoljan, den vackra italienska trädgård med all sin karaktäristiska symmetri och raka linjer. Lunch blev mycket god med förrätt som blandade salami och skinka (prosciutto), huvudrätt i form av crepes-liknande lasagne, två olika sorters ostar (färsk pecorino (fårost) och saffransost, med honung och päron) en riktig smakhöjdare, efterrätt i form av Tiramisú (mums). Till det två av deras goda Chianti-viner, och avslutningsvis kaffe med grappa (Caffé Corretto som det heter om man blandar de två). Och gruppen tyckte tydligen om deras viner, för det såldes en hel del innan vi tackade för oss och for tillbaka till Florens.
Att stanna vid utsiktsplatsen Piazzale Michelangelo kändes helt naturligt för oss på hemvägen, det är en av de platser där man får bäst överblick över staden. En perfekt plats att befinna sig på med sin käresta när solen är på väg ner, och sprider sitt underbara ljus över Arnos broar. Där finns också en restaurang (Le Logge) som en gång i tiden skulle ha blivit ett muséum över Michelangelos storverk, men de styrande i staden lyckade inte komma överens, så det bidde en restaurang istället. Tyvärr har jag hört från några goda vänner i staden att de tycker att den är alldeles för dyr, i förhållande till den kvalitet på maten man får (ett inte alltför ovanligt öde när restauranger har ett så bra läge som detta, med denna fantastiska utsikt):
Vy från Piazzale Michelangelo
Väl tillbaka till hotellet så tog jag farväl av gruppen, som skulle fortsätta sitt konferensprogram med div kvällsaktiviteter - en överraskning sa de, alla utom en i gruppen visste ingenting. Men det lät som att det kunde innebära med att sista lektionen kunde förläggas på ett av stans jazz-caféer....... Mina kära gäster var för övrigt systemutvecklare hela bunten, så alla drog på munnen när jag kort beskrev min levnadshistoria, med 10 års erfarenhet inom IT-branschen innan jag sadlade om till detta jag gör nu. Jag tjänar kanske en tredjedel av vad jag gjorde som data-konsult, men upplever mig ha större kvalitet på livet, jag har fler dimensioner i livet, och får jobba med fler av mina sinnen numera, vilket jag tror är oerhört viktigt för den mentala hälsan.
Passerade kontoret på vägen hem till lägenhete, och mina kära kollegor gjorde vissa kommentarer om att jag skulle ut på en 4 dagar lång vinprovar-resa i Chianti med 8 trevliga damer från Sverige, jobbet har sina fördelar ibland. Så det är väl bäst att lägga sig tidigt, så att man har alla krafterna redo för morgondagens början på den stora uppgiften.
Mvh,
Leif
Besöket på Villa Le Corsini blev väldigt lyckat, vi hade den äran att få bli guidade runt av en mycket trevlig australiensiska som hette Adele! Hon tog oss runt i villan till vinkällaren, vinmakarrummet, olivkvarnen och separatorn, lagringsrummet för olivoljan, den vackra italienska trädgård med all sin karaktäristiska symmetri och raka linjer. Lunch blev mycket god med förrätt som blandade salami och skinka (prosciutto), huvudrätt i form av crepes-liknande lasagne, två olika sorters ostar (färsk pecorino (fårost) och saffransost, med honung och päron) en riktig smakhöjdare, efterrätt i form av Tiramisú (mums). Till det två av deras goda Chianti-viner, och avslutningsvis kaffe med grappa (Caffé Corretto som det heter om man blandar de två). Och gruppen tyckte tydligen om deras viner, för det såldes en hel del innan vi tackade för oss och for tillbaka till Florens.
Att stanna vid utsiktsplatsen Piazzale Michelangelo kändes helt naturligt för oss på hemvägen, det är en av de platser där man får bäst överblick över staden. En perfekt plats att befinna sig på med sin käresta när solen är på väg ner, och sprider sitt underbara ljus över Arnos broar. Där finns också en restaurang (Le Logge) som en gång i tiden skulle ha blivit ett muséum över Michelangelos storverk, men de styrande i staden lyckade inte komma överens, så det bidde en restaurang istället. Tyvärr har jag hört från några goda vänner i staden att de tycker att den är alldeles för dyr, i förhållande till den kvalitet på maten man får (ett inte alltför ovanligt öde när restauranger har ett så bra läge som detta, med denna fantastiska utsikt):
Vy från Piazzale Michelangelo
Väl tillbaka till hotellet så tog jag farväl av gruppen, som skulle fortsätta sitt konferensprogram med div kvällsaktiviteter - en överraskning sa de, alla utom en i gruppen visste ingenting. Men det lät som att det kunde innebära med att sista lektionen kunde förläggas på ett av stans jazz-caféer....... Mina kära gäster var för övrigt systemutvecklare hela bunten, så alla drog på munnen när jag kort beskrev min levnadshistoria, med 10 års erfarenhet inom IT-branschen innan jag sadlade om till detta jag gör nu. Jag tjänar kanske en tredjedel av vad jag gjorde som data-konsult, men upplever mig ha större kvalitet på livet, jag har fler dimensioner i livet, och får jobba med fler av mina sinnen numera, vilket jag tror är oerhört viktigt för den mentala hälsan.
Passerade kontoret på vägen hem till lägenhete, och mina kära kollegor gjorde vissa kommentarer om att jag skulle ut på en 4 dagar lång vinprovar-resa i Chianti med 8 trevliga damer från Sverige, jobbet har sina fördelar ibland. Så det är väl bäst att lägga sig tidigt, så att man har alla krafterna redo för morgondagens början på den stora uppgiften.
Mvh,
Leif
Kommentarer
Trackback