2008-10-20
Hösten gör sig påmind, det blir mörkare och mörkare när man ska ge sig upp ur sängen - pannlampa på! Men en bra grej att balansera detta med är att börja planera för säsongen 2009 med nya cykelturer i Toskana och Umbrien, nya vandringar, vinprovningar och middagar i detta vackra land.
Mina lägenhetskamrater har så smått börjat få jobb som lärare, men det är tufft för dem, stora lite småstökiga klasser, och inte så vidare värst bra betalt (italiensk stat och kommun verkar inte ha det så fett, eller så är det viljan att visa uppskattning för sina viktiga skollärare som saknas).
Kommer du till Florens någon gång så ska ni prova lunch-baren Chiarantini vid hörnet av Viale Giacomo Matteotti och Via Francesco Valori, där kan man vid disken komponera sin smörgås eller tre-rätters middag på stående fot, med allt vad de erbjuder för godsaker (ibland får man nästan beslutsångest över allt det goda utbudet, men det är väl underbart?).
Nu så söker jag jobb som olivskördare på några vingårdar söder om Florens, ett friskt jobb som håller en igång, kanske inte så välbetalt, men ger mig goda kontakter för framtiden som guide och sommelier (de flesta vingårdar har både vinfält och skogar av oliv-träd). Ett av ställena jag söker jobb på är detta, Podere La Capella (och riktigt goda viner finns det också).
Läste om hur man kombinerar vin med olika fisk, skaldjurs- och musselrätter. Jag ska med andra ord snart visa en vin-lista för havets frukter, vänta bara!
Leif
Mina lägenhetskamrater har så smått börjat få jobb som lärare, men det är tufft för dem, stora lite småstökiga klasser, och inte så vidare värst bra betalt (italiensk stat och kommun verkar inte ha det så fett, eller så är det viljan att visa uppskattning för sina viktiga skollärare som saknas).
Kommer du till Florens någon gång så ska ni prova lunch-baren Chiarantini vid hörnet av Viale Giacomo Matteotti och Via Francesco Valori, där kan man vid disken komponera sin smörgås eller tre-rätters middag på stående fot, med allt vad de erbjuder för godsaker (ibland får man nästan beslutsångest över allt det goda utbudet, men det är väl underbart?).
Nu så söker jag jobb som olivskördare på några vingårdar söder om Florens, ett friskt jobb som håller en igång, kanske inte så välbetalt, men ger mig goda kontakter för framtiden som guide och sommelier (de flesta vingårdar har både vinfält och skogar av oliv-träd). Ett av ställena jag söker jobb på är detta, Podere La Capella (och riktigt goda viner finns det också).
Läste om hur man kombinerar vin med olika fisk, skaldjurs- och musselrätter. Jag ska med andra ord snart visa en vin-lista för havets frukter, vänta bara!
Leif
Kommentarer
Trackback