2009-09-19
Det blev tidig start från Parma denna morgon, för på schemat stod besök hos Parmesan-tillverkare och matlagningskurs i Zibibbo, centrumet för Prosciutto-tillverkarna som gör "Culatello", den allra finaste delen av skinkan, "Culatellon" tas från delen högst upp på skinkan.
Stället vi var på hade "Culatello" på mognadslagring från kända personer som Prins Charles, Armani (han med kostymerna ni vet), och några andra lokala italienska kändisar.
Vi fick också se den typiska svarta grisrasen som används för tillverkningen av Parma-skinkan "Culatello", och den traditionella vita ko-rasen som används för mjölken till parmesanosten.
Leif
Stället vi var på hade "Culatello" på mognadslagring från kända personer som Prins Charles, Armani (han med kostymerna ni vet), och några andra lokala italienska kändisar.
Vi fick också se den typiska svarta grisrasen som används för tillverkningen av Parma-skinkan "Culatello", och den traditionella vita ko-rasen som används för mjölken till parmesanosten.
Leif
Kommentarer
Postat av: moj
Intressant med skinka från kändisar som komplement till den från vanliga svin ;-)
Postat av: Leif
Jo, det är bäst att hålla i sina skinkor, man vet aldrig var de tar vägen :-)
Trackback