2011-12-30

9 sorters olika grappa för provsmakning idag, livet som sommelier är hårt ibland..., men några hittade jag som var kryddiga, fylliga och strukturerade, med bra bett igenom hela "slurken", utan att bränna sönder tungan i eftersmaken. Ett par av dem var ekade, riktigt fina, särskilt för den som vill börja prova grappa, utan att kanske ge sig på de kryddstarkaste med en gång.

Tro't eller ej, men det blev en liten
morgontur på hojen innan grappaprovningen, den omvända ordningen hade nog blivit väldigt rolig...

Nu blir det snart middag hos ett par trevliga vänner i Florens, jag tar nog med mig en Langhe Nebbiolo den här gången, fruktig, strukturerad och ganska mjuk för sitt ursprung. Och vilken middag det blev sen, med spaghetti, prosciutto och grädde som första-rätt, ungsbakade kalkonlår som huvudrätt, med kokta broccoli som tillbehör, choklad och nötter som dessert. Den unga Nebbiolon fungerade utmärkt till både första-rätten och huvudrätten, det blev inget kvar i den flaskan!

Leif

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback