2005 - december
Ciao tutti,
Jag kan rapportera från en mycket trevlig midnattsmässa i Linköpings domkyrka, välbesökt till sista sittplats. Länge sedan man fick lite andlig spis på sitt eget språk. Svenska julbord och mammas köttbullar är aldrig fel.
Olivsäsongen är slut för denna gång, skörde- och pressarbetet är avslutat, och jag har tvättat min sista oliv för detta år.
Min guide-kollega Per bjöd hem mig och några florentinska kompisar på lusse-kalas under Lucia-dagen, han bjöd på egenhändigt bakade lusse-katter och privatimporterad glögg från Sverige, det blev mycket uppskattat. Lusse-katter, en kommande exportartikel kanske?
I sommras tog jag ner min bil till Florens, och kan bara säga en sak: bilkörning i Italien är alltid spännande, till och med Smart-bilarna låter och går som rally-bilar, stopp-tecken gäller bara när någon annan bil kommer, fotgängare är det skottpengar på, filkörning sker endast i kylskåpet, och fickparkering görs enligt "Lyft-principen", man parkerar så nära som möjligt att bilarna som står närmast måste lyftas ut. Rödljus respekteras faktiskt (och blåljus med för den delen). Rondellkörning är en kul upplevelse, står man inte på sig så hamnar man bara längre och längre in mot centrum av rondellen, därefter så får man be passagerarna (om man har några) att veva ner rutan och peka med hela armen att man vill svänga av rondellen (har provat, fungerar bra, men ni skulle bara veta hur olika biltutor kan låta i Florens).
Sommelier-utbildningen rullar på bra, för ett par veckor sedan så blev jag godkänd för steg 2 (alla vinregioner i Italien + utvalda i andra länder som t ex Champagne).
När jag kommer tillbaka till Florens i början av januari så ska jag på en anställningsintervju för en Toskansk vin- och spritgrossist. Jag ska söka jobb som försäljare av alkoholhaltiga drycker - blir väl en bra kombination till jobbet som Sommelier?
För första gången har jag blivit uttagen till OS, eller OL ska jag väl säga. Under tre veckor i febbruari så ska jag jobba som tolk och organisatör för Norge-huset. Det är ett norskt företag som har hyrt ett hus innehållande restaurang, strax utanför Turin. Där ska det bjudas på norsk mat och dryck, tv, tidningar, div fester och andra arrangemang under OS. Det kommer att bli långa dagar (eller nätter), och en upplevelse för livet. Tror att det finns en risk att man kommer att få höra "Seiern er vår" några gånger under dessa dagar... jag får väl lämna skidorna hemma och kontra med is-hockey.
/Leif
Kommentarer
Trackback