2005 - februari II
Buongiorno!
Middagen med Kurre Hamrin gick alldeles utmärkt, det bjöds på sedvanlig 3-rätters italiensk meny, primo - hemmagjord ravioli, secondo - biffstek, med contorni (sallad), dolce - Tiramizu. Jag hade också med mig en Chianti Classico från Lucianos vingård Saione. Med på middagen var också några andra svenskar, en sportjournalist och en fotograf från Canal+, och en som studerar kultur och design och Florens.
Praktikplatsen på ön Elba gick om intet efter vidare diskussioner med hotellchefen, han tyckte jag talade för dålig italienska, den var inte tillräckligt "målande och beskrivande". Det är mestadels italienska turister där, och han hade väl tänkt sig en svensk Sommelier som ett exotiskt inslag; jag däremot hade fått för mig att han ville locka fler skandinaviska/svenska turister dit, men så var inte fallet.
Häromdagen så träffade jag en svensk på den lokala Questuran (polisen) i Florens, när jag var där för att lämna in mina 4 foton till mitt "Permesso di Soggiorno" (tillstånd att stanna mer än tre månader i landet, för studier/arbete). Det visade sig att han var utbildad Sommelier, och bodde i Greve i Chianti, jobbade som vinbonde i Chianti och extraknäckte som Sommelier på ett Enoteca i Florens.... världen är liten, vi ska hålla kontakten och försöka samarbeta på något vis.
Det finns ett reseföretag som heter PrimaTravel i Göteborg, de har olika typer av resor till Toskana, vandring, cykling och andra div utflyktsresor, de söker guider här i Toskana nu, så jag har hört av mig till dem, och de är intresserade av mina tjänster, räknar med att få svar vilken dag som helst.
Jag var inne på ett bemanningsföretag som heter "LavoroDiPiu" och sökte jobb som lastbilschaffis, arbetet bestod i att köra ut pappersartiklar till olika grossister från fabrik, får svar om ett par veckor.
Igår var det 25 km kö på motorvägen mellan Florens och Lucca, stora tidningsuppslag om den fruktansvärda vintern, till och med gondolerna i Venedig fick ställas in, och det händer väl inte så ofta. I Umbrien så hade man -32 uppe i bergen häromnatten, den tuffaste vintern på 200 år säger dom.
Ikväll blir det lektion nr 6 i Sommelier-kursen, vi ska gå igenom Champagne-sortimentet, hur det tillverkas, och vad det passar att drickas till.
Idag så ska jag åka och titta på ett rum i Florens, tyvärr så "måste" jag nog flytta, pga att hyresvärdinnan inte håller sig till vad det är sagt att rummet ska kosta, dessutom så tillåter hon rökning i det allmänna köket och de gemensamma toaletterna, vad jag tycker spelar tydligen mindre roll. Det är en klasskamrat på kursen L.I.F.E som har tipsat mig om det rummet (ett stort rum), hon bor själv i den lägenheten. Kursen är ganska rolig, den är för invandrare från hela världen, man får lära sig hantera språket i olika situationer, olika kulturella särdrag, berätta om sitt hemland, sig själv, italiensk juridik, och till och med en liten datakurs :-)
Salve,
Leif
Kommentarer
Trackback