2007-04-18

Hej,

Jag hjälpe Leonardo att hämta tåclips-pedaler för några av våra kunder, det ger lite bättre drag i backarna om man har sådana, något att begrunda kanske. Enda nackdelen är att det kan vara lite pilligt att hasa omkring med inne stan, när det är mycket start och stopp.

Åkte till kontoret och träffade mina kollegor för en del räkenskaper, och jag gjorde en del pluss i plånboken.

Distribuerade en del broschyrer för Florence By Bike, så att det ger mer cykelguide-jobb för mig och mina kollegor.

Sommelier-examen närmar sig, så det blev att studera flitigt i vin-böckerna under kvällen.

/Leif


2007-04-17

Hej,

Idag så var det lönedags efter gårdagens guide-jobb till Radda, det gjorde gott i plånboken.

På eftermiddagen så tog jag hojen och drog till Greve (som igår, fast på en annan väg). Jag hade en skuld att betala till en trevlig blondin i Greve. Hon säljer kläder och gadgets som representerar Chianti Classico, en officiell butik som jag tror går rätt så bra. Varumärket Chianti är oerhört starkt. Jag hade köpt en cykeltröja och cykeltröjor med Chianti Classico-tryck på, och hade bara gjort en delbetalning, om någon undrar. På köpet så fick jag ett par cykelstrumpor med Chianti-symbolen den svarta tuppen på, så nu är man rustad från topp till tå med autentiska attiraljer när man ska hoja runt i landskapet. Denna stass är väl som sig bör, nu när man ska bli Sommelier och allting. Man måste ju färdas ståndsmässigt fram i landskapet.

När jag kom hem från cykelturen så blev det att snabbt byta om för att följa med Luca, Giuseppe och hans kompis för att kolla på "vår" nya lägenhet, en fyra-rummare ett par hundra meter ifrån där vi bor nu. Om allt går i lås så flyttar vi sista maj. Det ska bli skönt att få eget rum igen! När jag blir rik så ska t o m skaffa mig egen lägenhet igen, eller ett hus bland Toskanas böljande kullar, gjorde inte fel med en liten vingård heller....

Ringde och pratade med pappa senare på kvällen, det känns alltid bra att få höra hans ord och röst lite grand.

/Leif

2007-04-16

Hej,

På morgonen så kom Roberto och hämtade upp mig och mina grejor som vi skulle ha inför dagens cykeltur till Radda in Chianti, cykel, mat, dryck och andra bra-att-ha-grejor. Vi hämtade upp de fem kunderna på hotellet i Florens och tog dem till cykelbutiken för utprovning av hojarna. Vi beslöt oss sedan för att starta turen en liten bit utanför stan, närmare bestämt i Impruneta. Gruppen bestod av två familjer från Rhode Island utanför New York, och det visade sig att fadern i den ena familjen var en riktig gammal biker, som hade tävlat friskt både i Frankrike och Italien under sin aktiva karriär. Han såg ut att klara sig själv på cykeln om man säger så... Vi hade kanonväder och tog oss ganska kvickt till lunchen i Greve in Chianti. Vi försökte också få till en vinprovning innan lunch, men alla guider/vinexperter på Castelli del Grevepesa var upptagna (det fick bli vid ett senare tillfälle, det finns ju några andra ställen som också gör vin i trakten...).

"Den sista måltiden" gick av stapeln denna kväll, då vi Sommelier-studenter hade kursens sista lektion i Prato, och det var en måltid som inte gick av för hackor (något ska man väl få för kursavgiften ;-)). Jag fick en fråga av läraren om hur man gör destillerade drycket (en samvetsfråga för somliga kanske), och jag fick till ett hyggligt svar, men det kändes lite som att sitta i första klass när man var sju år och fick svara på frågor från fröken. Det kändes att språket i den här miljön ännu har lite att putsas på innan man står helt på topp som Sommelier. Som vinkunnig turistguide duger jag nog som jag är nu, men ska jag kunna rekommendera viner åt italienare på restaurang härnere, så får jag nog gymnastisera tungan lite till.

/Leif

2007-04-15

Hej,

Idag så lärde man sig allt om DOC-viner från Sicilien innan det var dags att cykla iväg till Rossi och hennes syskon för att ha våran gemensamma svensk-peruanska födelsedagsmiddag, med svensk lax, peruansk kyckling och italiensk tårta och skumpa, tjohej! Det blev god eftermiddag med mycken gemenskap, och trot eller ej, men någon plockade fram det gamla hederliga Risk-spelet, så där gick resten av den eftermiddagen :-) (Risico tror jag det heter på italiensk, på spanska ingen aning). Jag blev dock skjuten sönder och samman, så mitt uppdrag att förinta den lila fienden gick om intet. Tur man står i fältreserven numera....

På kvällen så började jag packa och göra iordning min hybrid-cykel inför morgondagens uppdrag att guida den 5-hövdade gruppen från Impruneta till Radda in Chianti. Det är två familjer från Rhode Island utanför New York som kommer hit. Och cykeln måste tvättas, ack ja!

Lite pirrigt var det allt att gå och lägga sig den kvällen, nästan som på den gamla goda tiden inför en cykeltävling. Även om man har guidat grupper många gånger förr, så är det alltid lite speciellt första gången varje säsong. Och dessa skulle jag sedan lämna åt sig själva för ytterligare fyra dagars cykling, på egen hand, med karta & kompass ungefär.

/Leif

2007-04-14

Ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva uti hundrade år!

 (visserligen från förra året, men ändå)
Om ni på ovanstående bilder på nedersta raden ser en man klädd i silvergrått från topp till tå mellan två prinsessor, en klädd i rosa klänning och en klädd i turkos klänning, så är det med stor sannolikhet jag.

Idag så uppnådde jag en ålder som jag aldrig har haft förut. Men den dagen blev mest arbete, för det var mycket som skulle inhandlas och fixas inför vår första cykelgrupp som snart skulle komma. Handlade reparationsverktyg, kylbox och kylklampar, tupperware-pryttlar, nötter, russin och ananas, vatten m m. Allt som törstig och hungriga cyklister kan tänkas behöva under en cykelvecka i Toskana. Jag satte också ihop alla dokument till färd-manualer.

Fick också födelsedagshälsningar från min kära familj, kollegor och vänner från Sverige, det värmde!

Fick heller inte glömma bort Sommelier-studierna, det är många vinsorter och maträttskombinationer att mata in i skallen, men det skall väl gå med tiden. Det tar bara lite längre tid när man blir äldre, det är allt......

Tårtan kommer imorgon istället, alltid något, som någon sa....

/Leif

2007-04-13

Hej,

På morgone så knatade jag iväg till hotell Adler i Florens för att hämta gruppen som skulle guidas på en heldag i Chianti. Det visade sig vara 16 glada trevliga kvinnor som sysslar med böcker (intressant för en som snart tänker skriva sitt livs bok). De var från olika delar av Sverige, och jag fick mig bra status-rapport på hur läget är i Sverige för närvarande. På vägen ut ur Florens så beskrev jag en del av berömda byggnader och andra sevärdheter vi passerade, talade också om varför jag hade flyttat till Florens, och vad jag gjorde mer förutom att jobba som turistguide på buss. Det var en mycket tacksam grupp ha med sig, intresserade, frågvisa och stort intresse för den mat- och dryckeskultur som finns i området.

Vi gjorde först ett stopp i Greve in Chianti för att ta oss en kaffe och en bensträckare. Greve är stort och vackert nog för att slå ihjäl en halvtimma eller så, lite beroende på vilket intresse man har, men det spektakulära trekantiga torget med alla sina små hantverksbutiker har sin charm, och tillfällen till provsmakningar av vin och mat finns det gott om.

Vingården Vignamaggio är en mycket gammal gård, som har sina anor från medeltiden. Det finns dokument som beskriver vinproduktion från tidigt 1400-tal, och Mona Lisa själv har bott här på gården.

Vi hann med en sväng till det lilla "örnnästet" Radda in Chianti och ett besök på den svenska vingården Il Terreno innan vi slutligen angjorde restaurangen Ristoro Lamole i den lilla byn Lamole, där floden Greve har sin källa, belägen 600 m över havet, utsikten kan bara upplevas, ej beskrivas!

Vingården Il Terreno som ligger i närheten av Greve in Chianti är en välskött vingård, som är ett gott val att besöka,
särskilt om man önskar sig svensk-språkig guidning runtom på gården och under provsmakningen.På vägen hem så blev ljudnivån ganska hög, alla syntes vara mycket nöjda med dagen, och jag många födelsedagskramisar när jag lämnade dem på deras hotell i Florens, och man kände sig ganska nöjd när man gick därifrån.

/Leif

2007-04-12

Hej,

Idag så gjorde vi äntligen klart med avtalet för att  hyra cyklar denna säsong (kan vara dags när nu de första kunderna kommer den 16 april!). Idag så blev också kartorna och vägbeskrivningarna klara för samma veckotur.

På kvällen så var jag på den näst sista lektionen på Sommelier-kursen, och det märks att det börjar dra ihop sig, nu börjar frågorna bli svårare och lärarna tuffare, det blir nog till att titta bra djupare i böckerna de närmaste veckorna fram till tentamen 3:e maj.

Sen så var det bara att gå och lägga sig för att förbereda sig för fredagen den 13:e med en busslast vin- och matglada svenskar (vilket skulle visa sig vara svenskor, 16 st, trevligt).

Jag och mina peruanska vänner bestämde oss för att fira min och Cocos födelsedag på söndagen istället för lördagen (behöver jobba i stort sett hela lördagen, med inköp och annat smått och gott inför måndagens cykeltur). Men på söndagen så kommer det att bli en rejäl gemensam svensk-peruansk födelsedagsmiddag, det ni!

/Leif

2007-04-11

Hej,

Ringde Sonia och Giusy på Atlas Italia för att höra mig för om detaljerna på den bussledda vinprovarturen i Chianti som jag ska göra den 13:e april (fredag också till råga på allt). Vi kommer att besöka vingården Vignamaggio bland annat, och den högt belägna underbara lilla restaurangen Ristoro Lamole, en riktig höjdare om man säger så.

Idag på morgone så for min vän och gamle kollega Tomas Löwstedt hem till Sverige igen, tillsammans med sin flickvän Eva.

Jag har också för mig att mina vänner Brita, Staffan och Majken åker till Capri idag, så intresset för Italien finns där.

Jag gjorde också en del inköp inför måndagens cykeltur i nästa vecka, då en grupp på 5 amerikaner kommer hit. T ex så ska vi  ha en kylbox fylld med färdigskurna färska ananasskivor, nötter och russin, tillsammans med mineralvatten så är det underbara energigivande törstsläckare när det är varmt och backarna står på kö :-)

/Leif

2007-04-10

Hej,

Jag och Tullia hade avslutningsmöte om mina rekningsturer på MTB för Prima Travels och Äventyrsresors vandringsresor i Chianti/Toskana nu i vår- och höst. Det kanske blir något mer arbete för dem, men om Go!Tours går som det ska framöver så lär vi nog bli för mycket konkurrenter till S-Cape för att det ska fungera, men vänskapsrelationen finns ju ändå kvar. En av hennes medhjälpare (Ulrika) ska vara barnledig, så hennes jobb är ute på annons nu, ett-års vikariat. Intresse för resor, administration och kunskaper i engelska, franska, italienska och gärna lite tyska vore på sin plats om ni vill söka dettta jobb (jobbet ska tillsättas någon gång maj, så skynda er!).

Var inne på Florence By Bike och kikade efter verktyg att köpa till reparationsväska vi ska ha med oss i följebilen, därtill en första-förbandsväska förstås, ifall någon skulle dratta på ändan när vi cyklar.

Jag SMS-ade några bra herr-ekiperingsadresser till Tomas L, han ville gärna passa på att ekipera sig när de nu äntligen var i Florens (och vem skulle inte vilja göra det?).

Jag stämde möte med Tomas och Eva vid glassbaren La Carraia kl halv sju, tänkte bara ta en glass med dem och sedan lämna dem för sig själva deras sista kväll i Florens. Men det blev istället middag på en Osteria vid kyrkan Santo Spirito istället, en mycket personlig och gedigen liten mathörna, med god mat och trevlig personal. Har ni provat Ribollita någon gång? Bröd- och grönsakssoppa med mycket buljon, mycket smakrikt och mättand. Och efterrätt blev det så klart också - "Torta della Nonna". Roligt att prata lite svenska också, det blir ju inte riktigt varje dag längre, men jag försöker hålla igång språket så gott det går, och den här bloggen är också ett sätt att hålla språket i trim. Bloggen är också grunden för min kommande bok. Efter middagen så skildes vi åt och de tog vägen över gamla Ponte Vecchio arm i arm som ett mycket förälskat par, (vilket de också är).

Ringde och bad min vingårdskompis Luciano om att boka tid med spekulanten på min bil, sorgligt men sant, Alfa 75:an ska säljas, men som väl är till en Alfa-entusiast, som har liknande bilar sedan tidigare.

/Leif

2007-04-09

Hej,

Satt och pluggade olika ris-sorters inverkan på valet av vin när min gamla kollega Tomas Löwstedt ringde och sa att nu hade ätit frukost färdigt och var redo att ta sig an staden med hjälp av mig som guide (vad annars?). Tycker det är väldigt roligt att visa mina vänner runt om i staden, man lär sig hela tiden någonting nytt, och jag ser alltid på Florens med lite andra ögon varje gång en vän har varit här. Jag tänkte låta dem se utsikten från det gamla Mediciska slottet Forte Belvedere, men öppnade kl 14 (ridå!), men slottet är rätt så vackert utifrån också. Utsikten (och kaffet med bakelsen) blev vi utan. Men jag tog vägen genom Oltrarno (södra delen av staden, sett från floden) och visade dem min favoritglassbar La Carria (ligger vid bron Carraia).

Vi fick en god lunch på La Spada, som givetvis ligger på Via la Spada ("svärdets väg"), mitt emellan torget Santa Maria Novella och torget Repubblica.

Kvällen "avnjöts" på kontoret med att skriva färdigt de sista dokumenten för Go!Tours första cykelgrupp som kommer på måndag i nästa vecka. Det är fem personer från USA som kommer hit en vecka och ska medelst cykel ta sig från Florens till Siena via Radda in Chianti och Castello di Brolio, något för den vinintresserade cyklisten med starka ben och god aptit.

Innan jag somnade så begravde jag mig djupt i tredje boken om Arn (har liksom nämligen inte läst den ännu), "Riket vid vägens slut" tror jag att den heter, spännande med svenska riddare och andra spektakel.

Leif

2007-04-08

Hej,

Idag så blev det lite vinstudier på morgonen, för att sedan tillbringa nästan hela dagen med Rossi Luna och hennes syskon. Det blev en riktigt fin peruansk påskmiddag med mycket lammkött, ris och grönsaker. Jag hade tagit med mig vin från Lucianos vingård, som blev mycket populärt. Rossi är en vacker och trevlig bekant som jag inte har träffat på ett dag, så nu är det kanske dags att träffas lite oftare igen? På eftermiddagen så följde jag med dem för att se på när Florens samlade kontingent spelade sin tradionella söndagsfotboll i västra delen av Florens, det är matcher med mycket inlevelse och hetta, det kan jag lova! Sedan så åkte vi tillbaka till lägenheten på kvällen för att fortsätta med Risk-spelet, en klassiker som jag inte har spelat på många år. Det här var första gången jag gjorde det på spansk-italienska, det gick väl så där, men bättre lycka nästa gång.

/Leif

2007-04-07

Hej,

Idag så blev det äntligen dags att fara ut till vingården Saione igen, det var flera månader sedan jag var där sist, och jag blev riktigt ordentligt mottagen av hela familjen, inklusive hunden Toby.

Det var ett sådant  här underbart soligt väder hela dagen, så  man fick en rätt så bra solbränna med sig hem på kvällen. Vi vårklippte vinrankorna, och det gick i en rasande fart, så snabbt att jag råkade klippa av hela grenen på ett ställe, och det blev inte så populärt, men jag får väl skylla på ringrostighet. Vi hann också  se lite på TV'n att Fiorentina vann med 4-0 mot Ascoli, så nu lever chansen om spel i Europa för Fiorentina.

Deras veterinär, som tillika är Alfa-entusiast, fick se min bil ståendes på vingården, och han ville köpa den av mig, så nu ska vi förhandla om priset. Det är en ganska opraktisk bil att när man far omkring på landet utanför Florens, så jag har faktiskt bestämt mig för att sälja bilen, sorgligt men sant.

Luciano skjutsade mig sedan snällt hem till Florens, de middagen hemma hos dem hade blivit ganska sen, och god, med en del gott vin och Vin Santo inte minst.

/Leif

2007-04-06

Hej,

Idag så steg vi upp rätt så skapligt i Siena, för att ta oss till Casole d'Elsa och prov-äta en av restaurangerna där, Il Colombaio. Den har verkligen klass! Vägen till Casole är mycket varierande, den har sina upp- och nerförsbackar, man ser också städerna San Gimignano och Volterra i profil. Våra vägnoteringar stämmer ganska bra, så det var endast en del korrigeringar att göra när man skulle in och ut ur Siena.

Vi kom tillbaka till Florens rätt så hyggligt, och man kunde ta sig en liten cykeltur i stan för att sträcka på benen lite, det blir lite segt att sitta i bil så länge.

Sedan så blev det några timmar framför datorn för att göra de ändringar av vägbeskrivningarna, men det är inte klokt vad timmarna flyger iväg när man sitter framför datorn, när jag var färdig så var det verkligen dags att åka hem, magen kurrade en hel del kan jag tala om!

/Leif


2007-04-05

Hej,

Idag så for nästan hela bandet i Go!Tours till Siena för att stämma av cykelturbeskrivningar, hotell och lunch-restauranger. Det var jag, Dominick, Roberto och Leonardo. Det var meningen att vi skulle ha cykeltestat turförslagen, men av tidsskäl så fick vi ta dem med bil istället :-( Man får väl passa på att cykla desto mer när vi kommer hem istället. Vi tog vägen Via Chiantigiana (vägnr 222) från Castellina ner till Siena, efter att ha kommit på en mindre väg ifrån Radda in Chianti. En Toskanas vackraste vägar, helt klart!

Dagens lunch blev på Il Capitano del Moro, en helt underbar liten trattoria i närheten av domkyrkan, den måste ni prova någon gång, ägarens far heter Moro, om någon undrar. Ägaren själv (Niccoló) är en av aspiranterna till ryttare för deras kvarter (Contrada) i Sienas hästkapplöpning (Palion) (2 juli och 16 augusti). Själv så fick jag mig en god lammstek på tallriken, det tackar man för, saftigare och smakrikare kött får man leta efter. Till det en flaska Vino Nobile di Montepulciano, gott!

Kvällens middag i Siena blev också på Il Capitano del Moro,  Efter middagen så tog vi en aperitivo (om man nu kan säga det efter maten) på Sienas klassiska halvcirkelformade torg Piazza del Campo. Det var några i gruppen som sedan fortsatte till ett annat ställe för att se på Läpp dääns, vad nu det kan vara för något? :-;

/Leif

2007-04-04

Hej,

Det var meningen att vi idag skulle ha åkt vespa mellan Florens och Radda in Chianti för att säkerställa våra cykeltursbeskrivningar, men på grund dåligt väder så blev det "torr-cykel" på kontoret istället. Vi jobbade också med våra kundbokningar, det kommer en hel del, mestadels amerikanska kunder än så länge, men vi har också några svenska faktiskt, och någon från Kanada. Vi hade också en förfrågan från Finland, och just nu så kör ett gäng från Litauen runt härnere i Toskana, men utan guide. Vi håller också på att bearbeta amerikanska försvaret, det kan bli en höjdare om det går igenom.

Kvällens Sommelier-lektion handlade om olika efterrätter och vin. Vi hade ett digert bord av typiska italienska efterrätter och dessert-viner att gå igenom, sött och gott kan man säga :-)

Snart så är påsken här, gott för gommen och magen kan jag tro!

/Leif

2007-04-03

Hej,

Dagen började med kanonväder och förbyttes i ösregn och åska, vårväder?

Satt mest på kontoret och slet med nivådiagram och kartor för vägbeskrivningarna till våra "guide-lösa" grupper som kommer nu snart. Lite pyssel och knåp med det må jag säga.

På kvällen så lämnade jag tillbaka MTB'n till Simone i Empoli, som jag nu hade lånat under lång tid, för nu är arbetet med att kartlägga vandringslederna i Chianti slut. Hojen har varit en kär gammal vän, men nu är det landsvägssäsongen som gäller, de första kunderna kommer 15:e april.

Senare på kvällen så lärde jag mig allt om de 10 vanligaste druvsorterna på Sicilien, får jag några förslag?

/Leif

2007-04-02

Hej,

Tillbaka till Florens igen, och nu så blir det till att kavla upp skjortärmarna och göra färdigt inför första turistgruppen som kommer 15 april. Vi började idag skriva höjddiagram på sträckningarna mellan Florens och Siena, och kurvigt blev det. Vi ska också börja lära in en ny assisten och chaufför också.

På lunchen så träffade jag lägenhetspolaren Giuseppe som hade tappat nästan 5 kg efter febern och influensan.

Det var också dags att skicka räkningar på utfört rek-arbete för Tullias S-Cape, så nu blir det fina vandringsturer i Chianti.

På kvällen så smet jag iväg på bio med Giuseppe, Kamila och Rashid, vi såg filmen "De 300" (från Sparta). En film man mest ser för effekternas skull, det historiska värdet var minimalt. Men imponerande scener och scenografi, men rätt så mycket blodbad också, så den filmen får väl 3 av 5 cyklar av mig.

/Leif

2007-04-01

Hej,

Det var lite besvärligt att gå igenom alla gamla flyttkartonger man (fortfarande!) har kvar i sitt föräldrahem, trots att det var över två år sedan man flyttade till Florens. Det är lika känslosamt att gå igenom kartorngerna varje gång, det är som ett vindsröj inför en loppmarknad, man blir snart sittandes på golvet och minns en massa saker från ens liv, nostalgin kommer i överflöd, när man lyfter upp en ljusstake man har gjort i träslöjden för 100 år sedan (minst). Men jag är ändå lite stolt över mig själv, jag lyckades nästan tömma två kartonger idag, så det blev en stjärna i kanten idag tycker jag.

Sedan så skulle man ta dessa saker och försöka få ner dem i stora resväskan och ryggsäcken man hade med sig, och det blir som det ofta blir, man får slänga någon sak (äntligen, minska prylraseriet) och resten går ner med skohorn, och följdaktligen på gränsen till övervikt (väskan alltså, inte jag:-;

Min gode vän Claudio (född i Milano) kom ut och lunch tillsammans med pappa och mig i Sturefors. Jag hade lagat till köttfärslimpa och hemgjort äkta potatismos, det smakade som riktig husmanskost brukar göra, kanon! Därefter så skjutsade han in mig till flygbussen som skulle ta mig upp till Skavsta flygfält, och vi fick tillfälle att ta ett kärnfullt adjö, men med känslan att vi kommer nog snart att träffas igen.

Flygresan gick bra, sedan så var det bara att sätta sig på flygbussen in till Milano, och sedan ta tåget till Florens. Det blev inget besök på Vinmässan i Verona (VinItialy 2007) som jag hade planerat, vi har för mycket att göra med förberedelserna till våra cykel-turister som kommer om mindre än två veckor, tjoho! Tror minsann att det börjar pirra lite i magen nu.

/Leif

2007-03-31

Hej,

Läste i Sommelier-boken om hur olika maträtter kan beskrivas, och det är ungefär som vin, fast det kanske är något mer betonat på smak, än doft- och synintryck. Om ni bara visste hur många italienska termer det finns som beskriver hur olika mat smakar, miljoners miljoners kan man säga...

Pappa och jag for sedan till Skänninge för att äta lunch tillsammans med syrran och hennes familj, allt under en gnistrande vårsol, rena rama Valborgsvädret, en hel månad för tidigt. Ur led är tiden, denna uppvärming av jordklotet känns lite oroväckande, kan vara naturliga svängningar i vädret, men det känns inte riktigt så tycker jag. På "Skänninge Gästabud" blir man alltid kungligt trakterad, och jobbet som lekfarbror åt två små syskonbarn tycker jag bestämt om! När vi åkte till Skänninge så satt bredvid pappa som körde, det kändes lite ovanligt, det hade ju alltid vara mammas plats under alla år. Det är många saker och rutiner man har som påminner att hon är borta, och det är väl inte så konstigt.

På kvällen så var pappa och jag hembjudna till min barndomskamrat Greger och hans sambo Mona, de bor i hans gamla föräldrahem i Sturefors, vägg i vägg med skolan. Det blev årets första utegrillade mat, det smakade mustigt och ljuvligt, att sköljas ned med en väl avvägd spansk skönhet på 75 cl, stark kropp och spännande parfym. Vi satt och pratade en lång stund på kvällen om allt mellan himmel och jord.

/Leif

2007-03-30

Hej,

Förmiddagen ägnades åt läsning i olika former, först så blev det länstidningen Corren såklart, det tillhör morgontraditionerna när man är hemma i Linköping/Sturefors, man måste hänga med vad som härnder på det lokala planet. Sedan så började jag tokläsa i böckerna om Arn, är inne på tredje nu. Sist men inte minst var jag tvungen att plugga lite olika vindruvssorter också, det är prov om drygt en månad (jisses!).

Satt hemma hos min bror i Linköpinf och knåpade ihop cykeltursbeskrivningar mellan Radda in Chianti och Florens, via San Donato, det är en Höjdarslinga, lite kuperat, men vansinnigt vackert.

Satt också och funderade på vad jag skulle köpa till mina kollegor i Florens, det ville ha något typiskt svenskt att äta sa dem, och det finns ju en hel del, men att ta med på flyget och tåget..... förslag?

/Leif