Årets första tur

Café-jägarna i Pontassieve
 
Istället för att sitta hemma på nyårsdagen och oja sig över "ont i huvudet", så blev det en trevlig 5-milare för mig och Michele till Rufina för sedvanlig cappuccino och bakelse! För Michele så blev det cheese-cake och för mig en budino (ris-vaniljkräm-kaka). :-)
 
Det var ingen trängsel på vägen, men några enträgna cyklister mötte vi ändå.
 
Igår så anmälde jag mig också till ett stort cykeläventyr här i Florens, det är "Granfondo di Firenze", ett cykelrace som går av stapeln den 2 mars i år, och har redan nu över 1000 anmälda. Det finns olika bansträckningar, beroende på hur långt söderut i kuperade Chianti man vill nå, innan det är dags att ta sig upp till Florens igen. Avslutningen kommer förstås att gå på det slutvarv upp mot Fiesole som VM-arrangörerna ska använda sig av i slutet av september. Bansträckningarna kan ni se här: www.bicifi.it/images/granfondo/gfmap2.pdf. Förhoppningsvis så ska även min klubb ASD Veloclub Florence By Bike kunna avända den i vårt motionslopp (Raduno) som går av stapeln den 14 april (jo, en viss persons födelsedag).
 
Leif

Nyårsmiddagen 2012

 
Bordet är dukat!
 
Så här såg dukningen för nyårsmiddagen ut, det blev mozzarella med tomater, olivolja, svartpeppar och basilika som förrätt. Huvudrätten blev en rödvinsmarinerad biff. Vinet var ett röd-tjut från Sardinien, Cannonau, gjort av Antichi Poderi Jerzi. Som aperitivo blev det en fin Prosecco från Valdobbiadene, skapad av Valdo.
 
Leif

2012 års sista cykeltur

Jag, Laura, Moreno, Luca, Alessandro (Michele fotograf)
 
Så här såg det ut under årets sista cykeltur i norra Chianti. Just här så har vi stannat i San Casciano för att pusta ut lite efter den nästan halvmil långa stigningen upp till San Casciano, kommandes från Florens. Michele och jag for sedan vidare in till centrum av San Casciano för att få oss dagens espresso och bakelse, några av livets höjdpunkter. Man ska alltid belöna sig när man gör någonting bra!
 
2012 var ett gott år, och jag tror 2013 blir ett ännu bättre sådant!
 
Herr och fru
 
Leif & Michele