2010-08-21

En varm augusti-dag med en 6-mila klubbtur, vi passerade Greve in Chianti - Passo Sugame - La Panca.

En god Calzone på Pizzeria Semolina, alltid gott! Och lika mycket folk i rörelse i Florens som vanligt.

Leif

2010-08-20

Ett par från Australien kommer idag, och det blir en tur åt Impruneta till, med lunch på Villa di Riboia förstås.

Leif

2010-08-19

Tre trevliga kvinnor från Antwerpen hade jag den äran idag att ledsaga upp till Villa Riboia, det blev en fin dag med cykel, mat, vin och trevligt samspråk.

Leif

2010-08-18

En japansk triatlet på racerhoj var min kund idag, och vi gjorde en trevlig tur nedåt Chianti, med ett trevligt lunchstopp på Fattoria Montagliari. Det blev nästan 10 mil innan vi kom tillbaka till Florens, med ett allt bättre väder under dagen.

Hampus och Sara bjöd på kanon-middag, och jag tog med mig lite mustigt Merlot-vin från Sicilien, en lyckad kombination.

Leif

2010-08-17

Systembolaget har en förfrågan om en Barolo 2006, så idag satt man och kontaktade flera av dessa, det finns typ 150 st ungefär.

Det bidde en liten tur Florens-Pontassieve-Florens i kvällssolen, 25 grader varmt och fåglarna kvittrade, gott!

Pratade med Michele också, det ska bli kul när hon kommer hit.

Leif

2010-08-16

Tufft att sitta inne och planera resor när solen skiner, men vid sex-tiden idag så blev det ändå utgång på cykel, jag, Lorenzo och Yaro drog en sex-milarunda mot Lastra Signa, Montelupo och Malmantile. Det blåste här som hemma på ösgötaslätten, det händer inte var dag, så nu fick man allt bita på vägen ut mot Lastra Signa, men vägen hem gick med ett stort leende :-)

Leif

2010-08-15

Vi lyckades klämma i med en 11-milarunda idag, en punktering (mitt framdäck) och bli passerade av cyklisterna i cykelloppet Florens-Viareggio "under 23", som pinnade på ganska bra måsta jag säga. Efter denna tur så blev det verkligen skönt med en tupplur.

På eftermiddagen så träffade jag Tony och hans familj, fick några nya viner att prova, som jag kommer att skriva om på Vinix-sajten, gott!

Leif
http://www.florenceveloclub.org/

2010-08-14

Det blev en 5-milarunda med Moreno på morgonen, sen kom regnet... men vi klarade oss.

Eftermiddagen ägnades åt vinprovningar, sedan så blev det middag hos Barbara, bruschetta på syditalienskt vis, pasta med special-salsiccia, och kakor som hette "brutti e buoni" till efterrätt.

Leif

2010-08-13

Fredag den 13:e, bäst att hålla sig ifrån cykeln idag!

Leif

2010-08-12

Varför ändra på en god tradition? 6 turister och jag på cykel upp till Villa di Riboia för lunch, och på hemvägen så blev det vinprovning på Enoteca Pontevecchio i Florens, alltid lika populärt.

Leif

2010-08-11

Villa di Riboia idag igen, mums!

Leif

2010-08-10

Idag så låter jag nog cykeln stå, det får bli vinprovningsdag idag!

  1. Socré Barbaresco (Nebbiolo);
  2. Turan Dea (Aglianico);
  3. Selva nova (Aglianico);
Gott så...

Leif

2010-08-09

Måndagsmorgon har också guld i mund tror jag, det blir nämligen cykelguide-jobb idag också, med favorit i repris, Villa di Riboia. Kunder idag är ett nordemarikanskt par (Sacramento, Kalifornien). Det är ganska så ofta som par är ute reser för att fira sin bröllopsdag/smekmånad, och då bokar de ofta av någon anledning en cykeltur med lunch och vinprovning i Chianti, och det är ju bra för mig! Vinprovningen idag lär nog bli på det trevliga stället Enoteca di Pontevecchio.... Jag tror vi provade sju viner innan vi kom därifrån, och vilket vin som var bäst? För min del så var det en trevlig Amarone från en relativt nystartad vingård.

Ibland när man skickar förfrågan om viner via e-post så får man ibland svar via fax.....

På kvällen så provade jag ett par Aglianico från Salerno (Kampanien), och en Barbaresco från just Barbaresco i Piemonte. Provresultaten kan ni läsa mer om på Vinix.it-sajten.

Leif

2010-08-08

"Morgonstund har guld i mund", idag så blir det ny cykeltur, lite kortare, bara 30-35 km. Jag ska följa ett amerikanskt par upp till Villa di Riboia för samma goda lunch som vanligt. (Det tillkom sedan tre st trevlig tjejer från New Jersey, alltid lika trevligt).

(Kör trådlöst internet hemma, med "nyckel" från Vodaphone, funkar kanon!)

Det blev middag i Mercatale hemma hos min "adoptivfamilj", där bjuds det alltid lika rikligt med mat och vin, och deras desserter, mmmmm.

Lånar just nu en kompis Fiat Panda, går kanske inte riktigt lika friskt som min gamla Alfa, men Pandan gör sitt jobb, tar mig torrskodd från A till B utan alltför mycket jobb, och det är huvudsaken, vrooooooooooooooooom!

Leif

2010-08-07

Wow, 10 mil jämnt! Idag så klubben bjudit in en brasilianare och en syditalienare från Apulien. Den sistnämnde jobbar som konditor på Hotel Four Season här i Florens, ett av stadens flottaste hotell. Tror han kommer att bli en stor tillgång på alla våra klubbmöten med fika i framtiden...

Det blev middag i Empoli, med hur många olika sorters pizza som helst, och prosciutto med melon som förrätt, mums!

Leif

2010-08-06

Arbete på "vinkontoret", provsmakningar, samtal med vingårdsägare och vinimportörer, allt för att de svenska och norska vin-och spritmonopolen ska få prova goda viner.

Leif

2010-08-05

Det blev tidig avfärd från Florens för att möta kunderna i hamnen i Livorno. De hade kommit med en kryssningsbåt under gårdagskvällen, och var nu sugna på en cykeltur med lunch och vinprovning nedåt Maremma, med besök i Bolgheri som topp. Ett trevligt par från Kansas.

Leif

2010-08-04

Villa di Riboia idag igen! Och ett dopp i deras pool är inte fel, en varm dag som denna.

Leif

2010-08-03



Leif

2010-08-02



Leif

2010-08-01

Det blev en schysst 12-milatur i hjärtat av Chianti, enligt min Garmin så förbrukade jag över 4000 kalorier, så då kan man gott unna sig ett någon bakelse, och lite frukt. Chianti är ett väldigt vackert, och kuperat landskap, så 1500 höjdmeter blir det snart, så fort man börjar röra på sig i detta landskap...

Leif

2010-07-31

Det var lite tungt, men det gick att sätta sig på cykeln idag också, och ledsaga ett antal gäster upp till Villa di Riboia idag också. Det blev ju ändå inte så sent, bara i säng strax innan två... det blev en skön eftermiddagslur när man kom hem igen :-)

Leif

2010-07-30

Det blev några trevliga vinprovningar och samtal till italienska vinodlare hos Piero, måtte jag nu bara få importörena och monopolet att prova dessa viner också.

På kvällen så var det trädgårdsfest hos Elisabetta och Lawrence, som hade 10 års bröllopsdag. Det blev ett stort kul kalas hemma hos dem på Villa Riboia.

Leif

2010-07-29

Jag tror jag hade årets blötaste regn idag. Det blev spöregn, blixt och dunder både på uppvägen och nervägen från Villa di Riboia. Jag hörde senare från min vinodlande vän Luciano att hagelstormar hade förstört en del av hans mognande druvor (vi är drygt en månad från skörd...). Visserligen har de normalt sett försäkringar som täcker en del, men inte allt, och dessutom se druvor slås till marken som man har odlat passionerat ända sedan tidigt i våras, det tar hårt det.

Ciao,
Leif