15 december 2010

Genomgång av vinförrådet!

Leif


14 december 2010

En dag med sol och mycket vandring i Florens. Michele och jag tog en god lunch med Ola. Det blev Porchetta och spenat, spaghetti arrabiata och Salsiccia med bönor.

Lite julklappsköp också!

Leif


13 december 2010

Det blev ett hejdundrande Lucia-tåg ute på IKEA idag, och alla julshoppande florentinare stannade upp och kikade förvånat. Det blev belåtna miner när kaffe, lussebullar och glögg serverades.

Michele och jag fick en trevlig middag hemma hos ett per svenska bekanta, och Michele fick lära sig några svenska ord under kvällen. På menyn stod "kalops" och potatismos, gott värre!

Leif

12 december 2010

Lucia-kortege i Florens och pizza-ölkväll med cykelteamet, en skön söndag kan man väl säga.

Leif

11 december 2010

En heldag i Chianti med 6 st damer från Sverige, som skulle prova viner, olivolja och pecorino (toskansk fårost). Vädret var med oss, och vi fick en trevlig vandring till och från vingården. Shoppingturen på hemvägen blev innehållsrik, parmesan, balsamvinäger, Limoncello, kläder m m.

La Botte heter en trevlig vinbar i kvarteret runt Santa Croce, de har vakuumstyrda vinprovningsenheter, så att man kan springar runt med sitt glas och prova alla möjliga viner, toskanska, övriga italienska, och ävenn några "utrikes".

Leif

10 december 2010

Nu skiner solen i Florens igen, och vintervädret är tillbaka igen, med tillhörande lägre temperatur, men sol på näsan är gott.

Det kanske blir till att fira dagens fina väder med en cykeltur :-)

Det är Micheles sista dag på Italienska språksskolan före juluppehållet, ska bli skönt med lite sovmorgnar nu säger hon.

Leif

9 december 2010

En ny födelsedag idag, så telefonen har fått gå varm dessa dagar...

Jag gjorde också årets läkarundersökning idag, som medlem i cykelklubben så måste det göras varje år, och hälsan står mig bi i år också!

Nästan septemberväder i dag, i Palermo på Sicilien så badade man i havet idag, ack ja.

Leif

8 december 2010

Morgontur på hojen, 5 mil i benen, gick förvånansvärt bra i backarna också.

Två st födelsedagar att fira idag, så det fick bli till att välja en och använda telefonen till den andra :-) Nils 1-års födelsedag var en höjdare, fullt med folk och Nils i centrum, med jättestor tårta och ett ljus att blåsa ut.

Provade ett typiskt toskanskt dessertvin, en Vin Santo från Empoli-trakten, som jag kan rekommendera,
http://www.vinix.it/degustazioni_detail.php?ID=2257.

Leif

7 december 2010

Jag och Michele hittade ett gott vitt vin under tryffelfestivalen i San Miniato härförleden, och nu har det äntligen provats, till lax och tryffelpasta med tomatröra, något jag verkligen kan rekommendera.

Om någon vill läsa mer om vinet (Il Ginestraio) så kika på http://vinix.it/degustazioni_detail.php?ID=2254. En underbar blandning mellan Chardonnay och Viognier.
Leif

6 december 2010

"Måndagsruschen" i Florens bland olika myndigheter och institutioner (och jag som klagade på den svenska byråkratin...).

De har satt upp en stor fin julgran utanför domkyrkan i Florens, med roliga små röda julgranar i plast som dekoration. Vackert så, men det verkar inte vara någon större fart i julgransbelysningen ännu. Hursomhelst, att göra torget utanför domkyrkan till något nästan helt bilfritt var en välgärning av nye borgmästaren Matteo Renzi.
Leif

5 december 2010

Hej och hå, vilka trevliga vinprovningar det blev för Michel och mig på Hotel Four Season i Florens! Det var mina kära kollegor i Associazione Italiana Sommeliers som arrangerade detta evenemang under namnet l´eccelenze Toscana, där utvalda sommelierer från Toskana har givit alla vinproducenter i Toskana 1-5 vindruvor som ranking, och några goda Brunellos och Supertuscans blev det allt, man är ju inte mer än människa.

Men till lunch blev det pizza och vatten, det behövdes brytas av lite...

Till kvällen så blev det ett besök på Ankis jullbasar, där florentinarna köper svenska hemtillverkade julprydnaders som tokingar! "Bello, fantastico, incredibilie, carini" utbrister dom, och släpar hem tomtar, trollar och andra sagoväsen :-)

Leif


4 december 2010

En underbart solig dag i Florens, det var som gjort för shopping tillsammans med Michele! Det blev till slut både ett par fina stövlar och en dress till henne. Jag fick kanderade päron på julmarknaden på torget Santa Croce...

Leif

3 december 2010

Fredagsmys i Florens!

Leif

2 december 2010

Med solen i ansiktet så blev det en fyramilarunda med solen i ansiktet, följandes floden Arno.

En ny trevlig bekantskap av rött vin från Toskana,
http://www.vinix.it/degustazioni_detail.php?ID=2248, en korsning av en Chianti och en "Super Tuscan", bara att låta sig smakas!

Leif

1 december 2010

Tänka sig, första december, redan! Och jag börjar min nya hiking-kurs, kan inte bli bättre!

Leif