2010-01-31

Sista januari, tänk vad tiden går!

Idag så blir det hojåka, samling med
teamet vid fiskaffären Iliopesca kl 9, vi hoppas på gott väder.

Såg att Matteo Montaguti vann första etappen i säsongens första proffstävling, Giro della Provincia della Calabria.

Nu hoppas Fiorentina få Cassano från Sampdoria som ersättare till Mutu, då blir det livat i Fiorentina.

Leif

2010-01-30

Lördag och hällregn i Florens, och de hade lovat snö till kvällen..... jag tror jag låter cykeln stå idag. Det blir till att sätta på en kopp kaffe istället.

Och Mutu har blivit avstängd för vidare fotbollsspel i Fiorentina pga dopingmisstankar, vad hade han i frukostflingorna tro? Hans mamma har trätt fram och sagt att avmagringstabletterna (med Sibutramina) var hennes. Hon hade varit på besök hos sin son i Florens och glömt dem kvar där, säger hon. Fortsättning följer..

Den 14:e februari så släpper de äntligen på spårvagnstrafiken här i Florens, det blir en dag med pompa och ståt! På det frilagda torget vid järnvägsstationen så ska ett cykelställ med plats för 800 cyklar byggas. Och sedan kanske det är dags att börja bygga cykelbanor i stan...

Leif

2010-01-29

Vin och cykel står på programmet idag! Mycket att stå i -)

Det är kallt i Florens i dessa dagar, det var -3 häromnatten, brrrrrrr, rimfrost i skägget minsann.

Leif

2010-01-28

En lugn dag i Florens, med lite planering av kommande guidade cykelturer under året. På programmet står också att hitta italienska viner till skandinaviska importörer, och gissa vem som ska provsmaka alla dessa viner :-)

Det får nog bli en 8-milatur på cykeln också, säsongen närmar sig.

Läste om ett barnsjukhus i Florens som fick 5 min strömavbrott pga vägarbete utanför, hmmm, borde det inte finnas en UPS på sjukhuset? Och vad tänkte de som grävde?

Leif

2010-01-27

Solen skiner i Florens idag, nu kan man gå ut utan att behöva huka sig alltför mycket :-)

Ikväll så blir det till att planera
cykel-teamets "vårutflykt" som vi ska ha i slutet av maj, i Valtellina i norra Italien. Den tredagarsturen är öppen för alla cykelintresserade, och är det någon som har lust att hänga på så går det bra att höra av sig.

Leif

2010-01-26

Idag blir det italiensk klippning i Florens.

Jag var på en förmiddagsfika på
Rifrullo här i Florens, en liten skatt i trakterna mellan Piazzale Michelangelo och floden Arno, prova det gärna!

Lunchen intogs på ett riktigt arbetarhak på Via del'Orto, har glömt namnet, men det kommer...

Leif

2010-01-25

Jag har samlat några av mina senaste vinprovningar här.

Leif

2010-01-24

Brrrr, arktisk kyla i Florens idag, men det hindrade inte från att det blev en 8-milatur i solskenet, man kände sig som en Michelin-gubbe!

På kvällen hade vi en mycket trevlig middag med cykelklubbens medlemmar, efter mycket mat och cykelljug så blev det midnatt innan digestivo-snapsen togs och vi gick hem. Ack ja, så kan en söndagskväll gå till.

Leif

2010-01-23

En "vilodag" med en kort cykelrunda och resten av dagen på sofflocket i Florens, medelst studerande italiensk 1800-talshistoria.

Leif

2010-01-22

Trakterna kring Como-sjön bjuder på fina cykelomgivningar, nu var det lite ruggigt och kallt minst sagt, men i sommar så lär det bli fina turer här. Vi tittade på några hotell och restauranger runt Como-sjön, och hittade några fina cykelrundor också. Det blir många kilometer på sådana här turer, men vad gör man inte för sina kunder?

Leif

2010-01-21

Åkte igenom Cortina d'Ampezzo idag, och det var nästan så att man kunde se Anja Pärsson och de andra världscup-åkarna i backarna idag. Som cyklist så är ju Sellaronda en klassiker, vilka klättringar! Och nerförslöpor! Vi hade en liten "gasthof" precis i kanten av en av slalombackarna, och som bordsgrannar så hade vi bygdens brandmän och poliser, alla i-klädda slalomkläder, de var väl på "arbete" för världscup-tävlingarna kan man tänka.

Leif

2010-01-20

Åhej, iväg från Florens för att åka upp till Venedig och Bassano del Grappa, det ska nog kunna bli fina cykelturer här. (Jag tror det var 24 år sedan jag var på träningsläger i Bassano del Grappa).

Leif

2010-01-19

Tjoho, det ser ut att bli en fin dag i Florens idag också!

Leif

2010-01-18

Träffade Dominick och Roberto, vi bestämde oss för att åka upp till Dolomiterna och reka inför en cykeltur i maj, när vi ska följa Giro d'Italia med en cykelgrupp. Dolomiterna, den vackraste bergskedjan i världen!

Äntligen så fick man hoja lite igen, en skön
6-milatur i vacker vintersol längs med Arno-floden mot Montelupo Fiorentino! Det hade varit en bilkrock på vägen utanför Florens precis när jag kom, bilarna var borttagna, men det låg glassplitter över hela vägen, och där kom jag med mina tunna smala racing-däck, uj uj!

Leif

2010-01-17

Försöker avgöra vid frukosten om det ska regna och snöa i Florens idag, molnen ser ganska hotfulla ut. Hmm, vi får se... Jodå, det blev regn, och molnen hängde sedan kvar hotfullt under hela dagen.

Riding today? Who knows, the weather will decide...

Leif

2010-01-16

Åhej, det bidde en 6-milatur tillsammans med mina cykelpolare i Florence By Bike. Vi gjordet det lätt för oss och åkte bara till Greve och vände. Jag blev bjuden av min engelske vän Lawrence på té och kakor tillsammans med hans familj i Impruneta, och det kan man ju inte tacka nej till. Men klättringen upp till Impruneta är uppåtgående om man säger så. Cykelturen kan ni se på Garmin-sajten.

Resten av dagen tillbringades med att skriva på min biografi-guide-bok. Nu var det bara de där två intervjuerna som skulle göras också. Hm, mycket att stå i!

Ride safe!

Leif

2010-01-15

Rena vårvädret i Florens idag, jag njöt ordentligt när jag tog mig en långpromenad på stan, om än lite blåsigt, så ma fick hålla i hatten.

Testade ett nytt vin idag:

Alarico Rosso 2008, Tenuta Terre Nobili

ni kan se den (italienska) rescensione på Vinix.it-sajten.

Kikade på en ny telefon (äntligen), det blir nog en Blackberry av något slag, så att man kan läsa mejlen när man är ute och reser.

Hälsade på Tony på Enoteca Pontevecchio, han har alltid intressanta viner på gång!

Leif

2010-01-14

Gjorde några tester av ett par Chianti-viner, Chianti Classico Riserva, Parteno 2006, Chianti Classico 2007, som jag har publicerat på Vinix, en italiensk sajt för vinintresserade människor.

Det blev en trevlig eftermiddagstur på hojen längs med floden Arno från Florens till Lastra a Signa och tillbaka till Florens. Plattare än så här går inte att åka i Toskana, 62 meters höjdskillnad på nästan 5 mil!

På kvällen så blev det dags för planeringsmöte i cykelklubben, vi tog med oss det senaste nummeret av tidningen Gran Fondo och benade ut hur vi skulle köra under detta år, sittandes på en pub som heter Braumeister, ligger på Via della Madonna della Tosse 12, i Florens. Jag tror det blev midnatt innan vi blev färdiga, men det var det värt!

Leif

2010-01-13

Man vaknar upp i ett Florens med snöfria gator och åtskilliga plussgrader, så det fick bli en fem-milatur på racerhojen, tror det var nästan en månad sedan det skedde sist. Det var lite stelt och konstigt, och de nya spurtklossarna under skon måste nog justeras lite för att trampningen ska bli optimal, men annars så kändes det bra, orken var det inget fel på!

På eftermiddagen så hälsade jag på Piero Hamrin på hans kontor för att överlämna en 50-årspresent, bubbelvatten, vad annars? Vi ska göra ett
exportsamarbete i år inom vinbranschen, det ska bli spänande!

Leif

2010-01-12

Okej, resdag! Dags att lämna Göteborg, min privata taxi-chaufför Peter skjutsade mig i sin röda fina Mini till Säve flygplats, där vi skiljdes åt för denna gång.

Resan till Florens gick galant, flyget var 20 min för tidigt till Bergamo, och tåget anlände till Florens bara 2-3 min försenat, kan det bli bättre?

Leif

2010-01-11

Visste ni att det på Kungsgatan 10 finns en trevlig liten italiensk kaffe-bar som heter Bar Piccolino, en trevlig liten oas med Italiensk toner och gott kaffe, ett ställe som drivs av en fotbollsspelare med förflutet i Italien.

Denna soliga vinterdag i Göteborg så gick jag upp till
Gourmet Travels hus på Gibraltargatan, för att hälsa på Hans och prata om kommande Mat- och Vinturer. Det blev lunch i Chalmers matsalar, ett klart underskattat mat-ställe!

Jag gick förbi Martin och hjälpte honom lite med hans nyinstallerade flyg- och helikopterprogram, "de flyger inte riktigt som man vill" ungefär :-)

Under den sena eftermiddagen så blev det en fika i alltid lika mysiga Haga, mumsandes på muffins med äpple och vanilj, njutandes av ett te med "afrikanska blommor", så nu vet man hur det smakar! (Gott faktiskt)

Peter servade med middag igen, en hedersknyffel!

Leif

2010-01-10

Sista söndagen i Göteborg, idag så fick jag den äran att äta lunch hos kör-ledaren Lars och hans fru i Mölndal, för att återuppleva minnen från deras besök i Florens förra året. Morgonen inleddes med att prova Torps Café som Catharina och Hans har övertagit nyligen, deras semlor går inte av för hackor kan jag meddela, även om det är lite tidigt på säsongen. Eftermiddagen tillbringades i Kungälv för att hälsa på en gammal VTI-kollega Pavel, hans fru Anki och deras två små underbara barn. De bjöd på fika i sitt vackra hus. Peter hade middagen klar när man kom "hem" till Chapmans torg i Majorna. Man blir bortskämd sådana här dagar.

Leif

2010-01-09

Det blev en underbar kasseler-lunch hos Majken i Linné-staden, det blev många kramar som belöning för den lunchen.
Det var kul att träffa båda nya och gamla "Outdoor-ansikten" på nätverket Outdoors årsfest-möte, och nu så är det väl bara att anordna nästa kvartalsmöte i Toskana kan man väl förmoda :-) Och det gör jag så gärna!
Leif

2010-01-08

Tillsammans med Martin så gjorde jag ett besök i Vinterträdgården i Göteborg, eller det som oftast kallas för Palmhuset, ett gigantiskt växthus med växter från olika delar av Asien och Afrika. Med Martins kunskaper om botanik så blev det en fascinerande vandring.
Att provköra Martins nya helikoptersimulator på datorn var en höjdare, man blev som barn på nytt!
Hos min käre vän och kollega Peter i Majorna så såg jag på den engelska deckaren "Morden i Sommerseth", alltid lika fascinerande drama. I Florens så har jag en väninna som kommer ifrån Sommerseth. Med tanke på alla avsnitten i deckar-serien så får man väl förmoda att hon är en av de få överlevande från den trakten :-)
Leif

2010-01-07

Vintern håller i sig i Göteborg, idag så blir det "julklappsbytardag" på Nordstan med Martin, det lär man väl kanske inte vara ensam om en dag som denna...

Leif

2010-01-06

Snökaos i Göteborg anlände man till (tycks vara mitt gebit denna vinter). Alltid lika trevligt att bo hos Martin, centralt och bra i Göteborg.

Det blev vandring till Brita vid Redbergsplatsen, som bjöd på god middag och gott vin! Majken och Maja kom också förbi, så förflöt en trevlig eftermiddag i detta för tillfället sibiriska klimat.

Leif

2010-01-05

Skridsko för sjätte dagen i rad, kan man tänka sig! Men det var mycket snö på lilla Storsjön idag, kanske Blekinges säkraste skrinnarsjö?

Leif

2010-01-04

Halen-sjön är en stor och fint spretig skrisko-sjö, så idag klämde jag och Sten den norra delen av sjön på skridskor, vi utgick ifrån Fritzatorpet idag.

Leif

2010-01-03

- Inte en dag utan skridskor säger jag bara! (Tror snart att jag har täckt in alla isar mellan Jämshög och Olofström).

Leif


2010-01-02

"Nu är det vinter och skridskon den slinter!", skridskoåkning på Halen-sjön idag!

Leif


2010-01-01

Som inledning på årets första dag så blev det skridskoåkning på lilla Ärsjön utanför Jämshög, med fika på bryggan, tänk att varm blåbärssoppa och ostmacka kan smaka så gott!

Leif

2009-12-31

Gott Nytt År på er allihop!

Man blir som barn på nytt när man får åka skridskor på sjö-is, visste ni det? Att sen få komma hem och värma upp sig en vedeldad bastu ligger högt på trivselskalan!

Raketerna i Olofström och Blekinge går inte av för hackor!

Leif

2009-12-30

Färd till Blekinge och Jämshög för att träffa min gamla knutte-kompis Sten och hans fru Eva, om nu bara SJ kunde leverera transport-service i tid....

Leif

2009-12-29

Fika hos Rolle och hans familj i Norrköping, en kollega i IT-konsultbranschen man inte har träffat på väldigt länge, kul! Vackert hus måste jag säga!

Avslutade dagen med en halvmils skidåking i medelst månsken ute på golfbanan i Landeryd, det var inte i går som laggen var framme, men kul var det!

Leif

2009-12-28

Hockey-dags! LHC vann till slut mot Rögle med 4-3, men det satt lång inne, förlängningar är alltid tuffa, inte minst för oss som sitter i publiken! Bishop Arms i Linköping har ett rätt så trevligt öl-sortiment, visste ni det?

Leif

2009-12-27

Fika hos Alfa-fantasten Allard i Vikingstad, mycket motor-prat blev det!

En trevlig eftermiddagsfika hos barndomskompisen i Sturefors, typ "vad har hänt sen sist vi sågs...".

Leif

2009-12-26

Det blev pulkaåkning och mini-skidor i den "gigantiska" skidbacken vid badet i Skänninge, hujedamig! :-)

Leif