2010-03-28

En rejäl 11-milatur bland bergen i Chianti, http://connect.garmin.com/activity/28246290.

Sova middag och prova viner, vad mer kan man begära?

Leif

2010-03-27

Gjorde en "Chianti-tur" till Impruneta idag, hade med mig ett par från Singapore som studerade på Universitetet i Hull. De klarade cyklingen bra, och njöt av den goda lunchen i Impruneta. Med mig hade jag också den nya guiden Rebecca som skulle lära sig turen.

Leif

2010-03-26

Inga större sensationer i Florens idag, mest kontorsarbete och vackert väder, och en trilskandes dator...

Leif

2010-03-25

Besökte en väninna och hennes familj utanför Empoli, de hade ett hus ute på landet, och så här års är det en underbar tid att vara där, med fågelkvitter, solnedgång och god mat på spisen.

Leif

2010-03-24

Bjöd ett par vänner från Florens på en riktig svensk middag, med fläskfilèer, svamp och "hem-mosat" potatismos, med självlagad äppelkaka, det gjorde stor succè!

Leif

2010-03-23

Tisdag, med exploderande vårväder i Florens!

Leif

2010-03-22

En dag nästan helt utan cykling, det blev bara en sväng in till centrum av Florens för att fixa med det administrativa för den nya lägenheten, och hälsa på min gode vän Tony som har vinbutiken Enoteca Pontevecchio.

Annars så letade jag mest vin för SJ.

Leif

2010-03-21

Det är regionalval i Italien, så Berlusconi var här i Florens och pushade för sin partikollega. En av oppositions-ledarna liknade hans besök som om han hade varit i Afghanistan (Florens är känt för att vara ganska så rött, men horden av livvakter var nog mer med tanke på överfallet i Milano i vintras.)

Idag så blev det en underbara
10-milatur över backar och dalar, med fika i Figline Val d'Arno.

Fiorentina vann andra matchen i rad, nu går vi mot toppen igen!

Såg att LHC vann andra matchen mot Frölunda, trevligt!

Leif

2010-03-20

Det blev en trevlig cykeltur till Siena med en vacker trevlig Schweiziska, med en god välförtjänt lunch, innan vi tog tåget tillbaka till Florens.

Prosecco på SeiDiVino för att avsluta kvällen.

Leif

2010-03-19

En trevlig cykeldag från Florens upp till Impruneta, med två trevliga människor från Minnesota, varav en hade svensk-danskt påbrå. Turen avslutades som alltid med vinprovning. Vin är ju trots allt en del av den toskanska kulturen.

Det blev ny kedja på cykeln också, så nu i år så har jag kostat på nya hjul, vajrar och kedja, det är inte klokt vad fin den är nu.

Pratade med Michele också, trevlig dam.

Leif

2010-03-18

En vacker dag till i Florens, nu känns det verkligen som att våren har kommit, skönt!

I Santa Croce-kyrkan här i Florens så har man hittat gravar till 65 släktingar till Michelangelo (Buonarroti), det får Santa Croce att bli rena familje-kyrkan till Michelangelos familj. Hans familjehus finns ju som av en slump i grannkvarteret, så helt förvånad ska man väl inte vara.
Artikel på italienska i La Nazione.

Provade två viner, en god Verdicchio, och en något mindre god Arneis från distriktet Roero i Piemonte.

Sökte efter goda Bardolino-viner från Veneto-distriktet, någon som provat en Bardolino någon gång?

Leif

2010-03-17

It's never to late to ride your bike, http://connect.garmin.com/activity/27246889, Florence-Empoli-Montelupo Fiorentino-Chiesanuova-Florence.

Ett strålande vårväder som gav stora möjligheter till fysisk aktivitet utomhus i Florens idag.

Gjorde en provsmakning av en Roero Arneis från Piemonte, tillsammans med en Verdicchio från Marche, kommentarerna kommer på Vinix snart.

Leif

2010-03-16

I det vackra vårvädret så blev det en bra cykeltur med nästan 700 höjdmeter, ibland så går det uppåt!

Ingen asfaltsläggning som var i vägen i Florens idag.

Fiorentinas tränare Prandelli säger att han vill stanna fem år till och träna laget, då trivs han väl ganska bra förmodligen.

Leif

2010-03-15

I Florens så hade någon person av vikt bestämt sig för att en av stadens mest högtrafikerade huvudgator skulle asfaltläggas under rusningstid, det blev mäkta populärt....

Kanonväder i stan för övrigt, men bidde ingen cykeltur idag, dock en hel del intressanta slovenska viner provade.

Leif

2010-03-14

En solig dag i Toskana, med totalt 14 mils cykling. Dagen började med en 9 mil lång motionstävling, sedan så fortsatte jag till Luciano och hans familj i Mercatale för att äta lunch, den gick inte av för hackor om man säger så, och de kalorierna behövdes kan jag säga.

Leif

2010-03-13

I bilen nästan hela dagen, men det blev många fina cykelrundor funna i Bolgheri.

Fast det blev en liten kvällstur i Cascine-parken ändå, för att skaka loss benen lite.

Vinprovningar blev det inte så mycket idag, mest lite robusta bordsviner till lunch.

Leif

2010-03-11

Åhej, ett vin provat till, en Barbera d'Alba 2005 som var god, men kanske behöver något år till för att verkligen blomma ut.

Annars mycket regn idag, men det blev ändå en timmas promenad på kvällskvisten, upp mot Forte Belvedere, med en uppfriskande stigning som höll en varm.

Leif

2010-03-10

Ett kort snöfall denna dag i Florens, tiden är ur led. Men till lunch så kom solen fram och man gav sig ändå ut lite grand för att njuta av solstrålarna, men vinden var kall, brrrrrr. En klassiker på två hjul, Florens-Montelupo Fiorentino-Florens.

Någon som känner till något om slovenska viner?

Leif

2010-03-09

Fiorentina gjorde sitt yttersta för att komma vidare i Champions League, men en flygande holländare satte stopp för det!

Annars var det mest snö och regn i Florens idag, så cykeln fick vila idag. Den står ju och samlar damm!

Leif

2010-03-08

Kalla vindar i Florens idag, brrrrrrr! Men solen sken, så det blev lite "solbränna" i alla fall :-) Eller om det mest var den kalla vinden på näsan som sved... ingen längre cykling idag med andra ord.

Skrev på nytt hyreskontrakt, ska bli skönt med ny lägenhet!

På vägen till kontoret så mötte jag Bayern Munchens spelarbuss utanför Grand Hotel, på väg ut till stadion, det skulle väl tränas inför morgondagens match mot Fiorentina, kvartsfinalen hägrar!

Behöver ni en varm, strukturerad och relativt ekat rött vin från Sicilien så kan jag rekommendera det här:
Nero d'Avola.

Leif

2010-03-07

Provade ett nytt (för mig åtminstone) dessertvin från Kampanien (Avellino) som heter Le Surte Esotica, bara namnet får en att vilja prova detta vin.

Det bidde också en 10-milarunda på hojen genom vackra Val d'Arno-dalen och delar av Chianti. Gud så skönt att sova middag efteråt!

Leif

2010-03-06

Det blev en 7-mila cykeltur som slutade med lunch på Villa Riboia, kan man tänka sig! Mycket sol idag, skönt!

Provade en god strukturerad Falanghina från Kampanien idag, ett nästan lite rökigt vitt vin från Avellino.

Leif

2010-03-05

Riding on the beautiful roads around Bassano was nice, but the weather was awful.

Det blev snart för blött och kallt för att cykla runt Bassano, så jag klev in i Dominicks bil (en ny Lexus, wow) och värmde upp mig med en god kopp varm kaffe! Sen så tog vi resten med bil, det gick bra det också.

Det snöade när vi for över Appeninerna, så det var skönt att komma hem till Florens igen.

Leif

2010-03-04

Bassano del Grappa är en stad jag lärde känna mycket väl för 24 år sedan, då jag var där en månad med cykelkompisar från CK Antilopen (Norrköping) för att förbereda mig för cykelsäsongen 2006. Själv så körde jag för CK Hymer på den tiden. Nu kom jag dit igen för att reka för cykelturer vi ska ha i maj.

När man passerade vissa platser fick jag vissa flashback-tendenser, och mindes saker/händelser från den tiden.

Leif

2010-03-03

En liten förmiddagstur, http://connect.garmin.com/activity/26140498, innan regnet kom, huga, huga, rena syndafallet.

Det här är den Brunello från Cantine Bonacchi som jag fick på min födelsedag förra året, den var god, även med Brunello-mått mätt.

Leif

2010-03-02

Det blev en skön eftermiddagstur i vårsolen nordost om Florens, "Giro di Mugello" som den här 8-milarundan kallas. Den har alla typer av åkning i sig, flackt, kuperat, med en rejäl stigning och påföljande nerförslöpa efteråt.

Smakade en underbar och fyllig Recioto di Soave från tillverkaren Nardello, och den har ett så underbart namn, Suavissimus, låter som en gammal grekisk gud.

Leif

2010-03-01

Varma solstrålar denna morgon! http://connect.garmin.com/activity/25849786.

I dagens morgontidning i Florens så kan man läsa om en 73-årig väskryckare som åkte fast för 40:e gången, skam den som ger sig...

Leif

2010-02-28

Moln hängandes över oss hela dagen, men vi klarade det nästan 9 mil långa motionsloppet helt utan att få regndroppar på oss, en kanondag på hoj helt enkelt! http://connect.garmin.com/activity/25729781.

Jag har två nya viner testade, en Greco di Tufo och en Taurasi, båda från Macchialupi i Avellino (Kampanien).

Leif

2010-02-27

En lång fin solig dag med åkning över Pienza-Montalcino-Siena och upp till Florens, allt i bil dock.... preparering för kommande cykelturer i vår.

Leif

2010-02-26

Skönt med nya hjul till cykeln, nu går den som en vinthund igen! Var ju bara tvungen att direkt prova den Cascine-parken!

Leif