2011-11-26

Utanför vårt fönster i Florens så håller man idag på att montera ner uttjänta solmarkiser. De började seriöst med att försöka skruva ner hela klabbet, men efter ett tag så kom vinkelslipen fram med all den improvisationsförmåga italienarna besitter. Så nu finns det att få en begagnad gigantisk solmarkis i byggsats, för den händige...
Idag så är Florens invaderat av långlöpare från hela världen, för i morgon så startar Florens Maraton med 9000 hungriga löpare. De ser ut att få ett gott spring-väder, sol med 18-19 grader och vindstilla, lite skillnad mot förra året, då nollpunkten och 100% fuktighet var väldigt nära.
Leif

2011-11-25

En belönande sovmorgon, gott. Därefter så blev det dags att gå och skriva in sig på vandringsledarkursen del II, man blir aldrig fullärd i det här jobbet...
Fick några intressanta samtal om cykel-vm 2013, målet på linjeloppet lär ju bli i princip utanför min dörr :-)
Kånkade också hem ett dussintal viner för att prova + några olivoljor, resultatet kommer ni att kunna läsa på www.vinoch.se om ett par dagar.
Leif

2011-11-24

Det blev en trevlig resa hem till Florens igen. Vi hann med lite stadsvandring i Milano innan tåget hem mot Toskanas huvudstad började.
Leif

2011-11-13

Stockholms stadshus fick sig en närmare titt av mig och Michele idag. Det var inte igår man var där kan jag säga!


Stadshuset i vackert morgonljus

Det var 3 plusgrader och frisk vind från Västerbron när vi gick runt Stadshuset, brrr...... men det  löste vi med en underbar lunch på Café Fåtöljen på Hornsgatan, det är ett ställe jag verkligen kan rekommendera!

Jag kunde inte låta bli att gå på husesyn på Af Chapman förstås, och hamnade snart i trubbel...


Så går det när man försöker göra en råbandsknop



Vad händer om man snurrar på den här?


Det är väl aldrig försent att börja jobba som skeppsgast?


Alltid redo!

Senare på kvällen så bjöd Per och Helena på en superfin lammstek och fantastiskt fina viner från Bordeaux, Portugal och Champagne! Man känner sig hedrad!


Leif

2011-11-12

Idag så checkade vi in på klassiska vandrarhemmet Af Chapman, och lät oss vaggas till sömns av vågorna mot Skeppsholmen.


Af Chapman i vackert kvällsljus

Magnus och Greta bjöd på kanonfin middag, med underbara viner!


Flaggan var hissad hos grannen det kungliga slottet, så Kungen var förmodligen hemma och gjorde sig fin inför stundande Nobel-middag.

Kung för en dag
Leif

2011-11-11

En vandring på Djurgårn är bra för själen! Michele och jag vandrade längs med diplomatvillorna och den ryssgrävda kanalen runt Djurgården, och vi belönade oss själva med fika på Lilla Hassalebacken nedanför nöjestemplet Cirkus och dess vackra ingång. Inte varje dag man får en skinnfäll att sitta på...


I väntan på fika på Hasselbacken

Eftermiddagen bjöd på shopping i Gamla Stan och vi hittade en trevlig cykelbutik.


Cykelkungen poserar (stod 'rör ej' av någon anledning på enhjulingen)

Vi gjorde en mysig kvällsvandring i Hammarby Sjöstad, en stadsdel som numera måste klassas som en av de vackraste i Stockholm!

Leif

2011-11-10

Stockholm är alltid fint, jag och Michele fick en trevlig guidad vandring av Royne på Stockholms söder. Vi tog oss via Katarinahissen till något som kallas Mantelius väg, med full panoramautsikt mot stadshuset, gamla stan och övriga Stockholms innerstad, vackert i kvällsljuset!


Utsikt från Söders höjder mot Gröna Lund

Någon som är en hejare på neon-reklam? Den här Stomatol-reklamen ska vara en av de äldsta i Stockholm, och kulturminnesmärkt, så den får inte röras. Någon som minns den gamla bio-reklamen om Stomatol?


Stomatol för ditt leende

Leif

2011-11-09

Och värmeböljan bara fortsätter, nu med cykeltur söder om Florens, vi tog oss upp till Impruneta och San Polo innan det blev dags att dra sig hem mot Florens igen.
Efter lunch så blev det dags att hämta ut förlovningsringarna, så fina så!


Florentinska förlovningsringar som snart ska bäras


Leif

2011-11-08

Florens lider av en lättare värmebölja, gott!
Leif

2011-11-07

Ännu en dag utan cykelåkning i Florens, men det är ju november...

Leif

2011-11-06

Den regnigaste söndagsmorgonen i mannaminne i Florens, men jag tror vi klarar oss från översvämning.

Leif

2011-11-05

En lätt cykeltur ner till Greve in Chianti, med 20 graders värme i luften, så här i början av november...

Eftermiddagen tillbringades i cenrum av Florens, på glassjakt, vad annars?

Leif

2011-11-04

Årsdagen för översvämningen i Florens, känns kanske extra aktuellt med tanke på det som händer i Ligurien, Cinque Terre och Genoa. Det var specialutställning i stadshuset Palazzo Vecchio, och parad med militärer, poliser och representanter från alla hjälporganisationer som var med då.

Leif

2011-11-03

Ciao,

Tänkte att det var dags att uppdatera bloggen min, det har varit mycket med det ena och det andra, cykelresor, vinprovningar och vandringar i vackra omgivningar...
Vart friar man till sin flickvän om inte på vandringsleden Cinque Terre och delsträckan "Via dell´Amore"? Sagt och gjort, det skedde för ett tag sedan, så nu blir det till att gifta sig på något lägligt ställe, som stadshuset Palazzo Vecchio i Florens, men när? Ja, det vet jag inte ännu.
Känns skönt att vara tillbaka i Florens igen, efter att ha varit hund, katt- och husvakt en vecka uppe i Mugello-bergen. En vacker miljö, med dramatiska bergspassager och frisk luft, ett paradis!

Leif