2010-02-25

Håhåjaja, det är tufft att vara svensk hockey-spelare nuförtiden.

Ska bli skönt när våren kommer så att man kan börja åka cykel istället :-)

Leif

2010-02-24

Satt och letade efter Prosecco idag, är det någon av er som har druckit det?

Sverige tog OS-gudl i stafett, grattis!

Leif

2010-02-23

I Sverige så snöar det som en toking, här i Florens så regnar det likaledes :-( Var ställde jag nu gummistövlarna någonstans....?

Men det hindrade inte från att eftermiddagen klarnade upp och det blev en
6-milatur, en klassiker, Lastra Signa-Montelupo Fiorentino-Cerbaia-Chiesanuova-Firenze.

Ola tillbaka från Sydafrika-äventyret, det är visst sommar där säger dom...

Och Florentinarna åker spårvagn som aldrig förr :-)

Leif

2010-02-22

Åhej, http://connect.garmin.com/activity/25313405, vackra vyer att under klättringen upp till Olmo-trakten, för att inte tala om berg- och dalbanan till Fiesole, och den roliga nerförsbacken därifrån till Florens.

Testade en Barbera d'Alba 2007 från Azienda Agricola Gabutti - Boasso, en smakfull höjdare med framtiden för sig!

Leif

2010-02-21

Attans, växelvajern till bakväxeln gick av halvvägs ut på cykelrundan idag, så det blev till att linka hem med uppskruvad spärrad bakväxel och tvåväxlat fram..., men solen sken, fåglarna kvittrade och kvinnorna började gå mer lättklätt, så det kändes rätt bra ändå :-)

Sitt och skriver på en handbok om hur man reser i Toskana, det finns en hel del att skriva om kan jag säga, svetten lackar i pannan!

Fiorentina vann mot Livorno med 2-1, kändes rättvist.

Och Sverige är på väg att slå Finland i Hockey-OS, känns bra.

Leif

2010-02-20

Det blev till att kryssa mellan regnskurarna idag, och jag lyckades ganska bra, nästan inte blöt alls efter fem mils åkning http://connect.garmin.com/activity/25084007.

Leif

2010-02-19

Syndafallet kom till Florens, och vattennivån i Arno steg till nya rekord-höjde, men det var aldrig någon fara att det skulle gå över murkanten som väl var. Provade att cykla till kontoret i mitt GoreTex-ställ, men blev dränkt som en katt, det är nog dags att se över vatten-skyddet i dessa kläder.

Hittade många intressanta viner, både Prosecco, Barbere och en Dolcetto di Dogliani, så ska man bara få Systembolaget att uppmärksamma dem också.

Leif

2010-02-18

Skönt, en solig dag med mycket cykling och någon vinprovning, en förhandstitt på en trevlig Dolcetto di Dogliano 2009 från Cascina Minello.

WANTED

Senast sedd på bärsärkagång på IKEA i Florens!

Brons till Anja igår, det är stort!

Leif

2010-02-17

Hej, någon som läste sid 37 under Namn i Göteborgs-Posten? Stort läsvärde på den sidan måste jag säga:-)

Hittade många intressanta Bolgheri-viner igår, de kostar normalt sett en hel del, men några prover ska det väl bli, och export också kanske om man har tur.

Cyklade
Florens-Montelupo Fiorentino-Florens, under gassande vårsol i Toskana, kändes bara bra!

Fiorentina hade det svårt mot Bayern Munchen, men bra gjort ändå att komma så här långt i Champions league.

Leif

2010-02-16

Någon drog i nödbromsen på den nyinvigda spårvägen i Florens, varför? Jo, personen ifråga hade inte tid att vänta på att spårvagnen skulle komma till nästa hållplats...

Vikingatåg på IKEA i Florens
Allt för att övertyga kunderna om värdet av IKEAs möbler.


Bärsärkagång på IKEA i Florens härförleden, där vi satte skräck bland kunderna...

Leif

2010-02-15

Solen skiner i Florens, våren är här!

Idag blir det till att organisera nya resor och prova nya viner, ett hårt liv!

(Och så gällde det bara att bygga den där vikingahjälmen för morgondagen vikingatåg på IKEA, bärsärkagång?)

Våffeljärnet fungerar forfarande! Det blev våffelfest hemma i köket så att det osade om det :-)

Leif

2010-02-14

Gott, en 8-milarunda idag, kände lite tendenser till förkylning i går kväll, men en whiskey gjorde susen!

Fast nu blir det nog att sova middag en stund.

Idag så blev äntligen Florens spårvagn invigd idag, http://multimedia.quotidianonet.ilsole24ore.com/?tipo=photo&media=14341. Fiorentina torskade med 2-0 borta mot Sampdoria, det är tufft ibland.

Jag provade ett par trevliga Nero d'Avola-viner häromdagen, mina kommentarer finns att läsa på Vinix, note nere och Maretima.

En god Alla Hjärtans Dag på er alla!

Leif

2010-02-13

Soligt, kallt och vackert...http://connect.garmin.com/activity/24568572

Nu är det dags för ett mellanmål, en klassisk minestrone-soppa.

Nu är det dags för OS, även italienarna gör sig beredda! Men släde tänker jag inte åka, det verkar för farligt.

Leif

2010-02-12

Körde ikapp med regnmolnen idag, det blev väl oavgjort kan man säga..... http://connect.garmin.com/activity/24504635

Under eftermiddagen så letade jag efter viner i Kalbrien gjorda av gaglioppo-druvan, och det fanns några stycken märkte jag, vilka ska man välja för att provsmaka tro?

Nu är det bara ladda upp inför söndagens premiäråk med den nya spårvagnen (la tramvia), det kommer att vara gratisåkning hela dagen har de lovat! Hoppas bara att det går bättre än under en provtur före jul, då spårade en spårvagn ur...

Leif

2010-02-11

Jag tror vi idag hade det tredje snöfallet i Florens, det måste vara nytt vinter-rekord! Men det är ju så klart inga halv-meters snövallar och sibiriska köldgrader... skönt att sitta inne och kura idag!

Leif

2010-02-10

Hampus och jag drog en repa iväg åt Lastra Signa-Montelupo Fiorentino och Cerbaia-Chiesanuova, med regnet hängandes i luften. Vi klarades oss dock ganska hyggligt, lite småstänk fick vi, men inget farligt.

Leif

2010-02-09

Det bidde en ny trevlig cykeltur, jag och min klubbkamrat David drog iväg från Florens bort till Montelupo Fiorentino, sen vidare till Cerbaia, Chiesanuova och San Casciano, innan färden drogs vidare hem mot Florens. Detblev 6.5 mil ungefär i det vackra soldiset, http://connect.garmin.com/activity/24317356.

Till middagen så provade jag en god Brunello som jag hade sparat sedan min födelsedag förra året, och mina rescensioner kan ni läsa på http://www.vinix.it/degustazioni_detail.php?ID=1921.

Leif

2010-02-08

En underbar dag i Florens med strålande sol och fågelkvitter, det fick allt bli en ledig eftermiddag med 5 mils åkning längs med Arno-floden, uppströms, bortåt Pontassieve. Min Garmin säger att jag förbrukade över 2000 kalorier, så det blir väl en hamburgare till :-)

Provade ett väldigt gott vin, gjort på Aglianico-druvan; vinet heter Taurasi och kommer från Avellino-trakten i Kampanien, norr om Napoli. Vill ni läsa om rescensionen, kika på min Vinix-blogg.

Leif

2010-02-07

En underbart solig dag, man kan nästan tro att våren är här. Lite kall vind kanske, men det lyckades ändå bli 8 mil idag, gott! http://connect.garmin.com/activity/24130136.

Lenas semlor var helt underbara, det är inte så ofta man får chansen att äta semlor när man bor i Florens, men dessa får fem stjärnor!

Fiorentina hade svårt att göra mål mot Roma, och fick se Totti ta med sig alla poängen hem till Rom denna kväll.

Leif

2010-02-06

Idag blev det ändå en fem-milare runt Florens, och lite regn-stänk också!

Jag fick en ny granne idag, en kille från Arezzo som jobbar med film- och videoredigering, ni skulle se hans MAC...

Känner ni till Greco di Tufo och Taurasi, det börjar jag snart göra.

Leif

2010-02-05

Mörka moln över Florens idag, men det hindrade inte mig från att träffa en gammal jobbarkompis från VTI-tiden för en fika, som var här tillsammans med sin fru och några vänner från Göteborg.

Letade på nätet efter Greco di Tufo DOCG-viner från södra Italien, de är okända godingar, med oväntat mycket struktur och smak.

Såg en käck
bild på Fiat-imperiets arvtagare Lapo Elkanns snygga parkering, mitt på övergångsstället, framför Bulgari-butiken. Den matt-svarta Maserati Granturismon är ju inte fel som shopping-bil...

Leif

2010-02-04

Inga 7-milakliv idag, men väl en sju-milatur med Hampus, en nyinflyttad svensk i Florens-trakten. Vi hade tur med vädret och kunde åka hela vägen till Panzano och tillbaka till Florens igen.

Annars så bestod dagen mest av letande av viner för att vara med i Systembolagets anbudstävlingar, mestadels italienska för min del då förstås.

Valentino Rossi
tycks ha preparerat sin Yamaha alldeles utomordentligt väl, han gör bästatider på löpande band i Sepang, mitt framför näsan på alla andra konkurrenter.

Ciao!

Leif

2010-02-03

Det blev ett lätt syndafall i Florens idag, så känslig för väta som man är, så blev vinprovningar inomhus, och en längre promenad i kuperad terräng på kvällen, när regnet äntligen hade slutat.

Fiorentina hade en svår bortamatch mot Inter i Italienska cupen, och förlorade med 1-0, mål av argentinske Milito i Inter.

40 000 på läktarna i Valencia när Alonso provade Ferraris F1:a för första gången, och undan värre gick det! Det kan bli ett bra år för Ferrari i år.

Leif

2010-02-02

Det är kul att vara fotomodell, det blev nog många bra bilder tagna idag. Fiesole är alltid lika vackert, och med ett sådant underbart väder, det var nästan för bra ljus ett tag, har jag förstått. En fotograf vill helst ha lite mulet, då blir det som bäst.

Have you ever tried to walk fast through Florence with a photographer? It's impossible :-) But it's a lovely way to see your own town with a new pair of eyes, it really is.

Leif

2010-02-01

Solen skiner även denna dag i Florens, men idag så blir det vilodag, och man får nöta byxbaken istället. Kanske man kan hitta några italienska viner som är intressant för Systembolaget idag, och de måste ju provas också, med protokoll!

Fiorentina gjorde 2-2 borta mot alltid svårspelade Cagliari, utan avstängde Mutu. Nu kanske "La Viola" får en brasse istället.

Petacchi vann sin första seger för säsongen på den andra etappen nere i Calabrien, ny i sitt nya stall Lampre.

Såg på Correns hemsida att det har varit köldrekord i Linköping, -28.9 grader, och en halvmeter snö, brrrrrr. Men det går att anordna skidtävlingar och långfärdsskridskoåkning som förr i tiden, det är härligt!

Leif