2009-02-27

Idag blir det vinexportmöte, jajamensan! Ska titta efter Montepulciano d'Abruzzo, Gaglioppo-viner, Lambrusco och Sagrantino Montefalco. Det blir nog till att planera in några besök på VinItaly i Verona också.

Leif

2009-02-26

Gott väder, men det blev mest att nöta skorna på kontoret, jaga kunder och offerter som måste ut, ojoj som de säger i Florens.

Leif

2009-02-25

Gott väder, men det blev mest att nöta byxbak på kontoret, jaga kunder och offerter som måste ut, hujedamej igen!

Min kära bok måste ju bli skriven också!

Leif

2009-02-24

Gott väder, men det blev mest att nöta byxbak på kontoret, jaga kunder och offerter som måste ut, hujedamej!

Leif

2009-02-23

Vårt cykel-team (ASD Veloclub Florence by Bike) hade en trevlig planeringskväll med öl, pizza och många goda skratt. Det blir ett antal utflykter, motionstävlingar och några riktiga tävlingar också faktiskt, vi ska försöka sätta upp vårt aktivitetsprogram på sajten vad det lider. Huvudnummret blir nog ändå när vi ska kolla målgången och nästa dags start av Giro d'Italia när det passerar Florens i slutet av maj. Den näst största grejen blir nog L'Eroica i början av oktober, en historisk cykelmanifestation med cyklister, cyklar, kläder och följebilar från alla tidsepoker, dock måste de vara äldre än årgång 1987. Jag tror i och för sig inte det gäller cyklisterna... utan det är 18 år som gäller där.

Leif

2009-02-22

Det blev en kanonfin karneval (Carnevale Multietnico) i Florens idag, solen sken och det var hur mycket folk som helst ute och tittade. Vi i den svenska gruppen var utklädda till troll, älvor och Kung Bore med sin familj. Jag är den med störst öron :-) trea från vänster.


Trollfamiljen har kommit till Florens (Foto: Marco Zoppi)

När vi kom fram till scenen så gjorde trolldansen så att det ekade och scenen höll på att rämna :-)

Leif

2009-02-21

En lördag med mycket rens skrivbordslådorna och i trädgården, liknelserna är många, tänk vad mycket gammalt skräp man kan hitta på båda ställena! Men i trädgården så är våren kommen, det växer som bara den, men morgnarna är fortsatt kalla, huga, huga!

Fortsatt skrivande av min bok, är uppe i snart 80 sidor och mer ska det bli.

Leif

2009-02-20

"Thank God it's Friday" fanns det en film hette någon gång i slutet på 70-talet, någon som minns den?

För övrigt en ganska så lugn dag med pappersvändararbete och bankbesök, inga större sensationer, men ett riktigt gott vårväder!

Leif

2009-02-19

En italiensk vän här i Florens kommer att åka till Stockholm i början av mars, jag sa åt honom att ta med sig varma kläder.

Idag till och med på måndag så är det en vinprovarmässa i Montalcino som heter
Benvenuto a Brunello Montalcino, som arrangeras av Brunellokonsortiet. Jag försökte få inträde till mässan redan denna dag, men se det var lite svårt, idag  så är det bara öppet för journalister, så jag får väl ta tag i den här tanken om att bli vinjournalist på riktigt nu då, så att man slipper "vänta så länge" på att få komma in på vinmässorna, det har ju sina fördelar att det är mindre folk på de här journalistdagarna, av förklarliga skäl, det är ju så många som är sommelierer nuförtiden...

Fiorentina förlorade hemma mot ett välspelande Ajax, där La Viola verkligen brände en del goda chanser att göra mål. Som svensk var det roligt att se Lindgren göra en bra match.

Leif

2009-02-18

I Florens så blåste det halv storm med kalla vindar från bergen idag, och man gjorde sig nog egentligen bäst att hålla sig inne, men det blev ändå ett par timmar på cykeln med gänget från ASD Velo Club Florence By Bike.

Det blev ett par timmars intressant vinprovande på mässan Chianti Classico Collection på den järnvägsstationsbyggnaden Leopolda här i Florens. Jag och Piero var där och hittade några riktigt goda "Antiprima" förhandsprover från skörden förra året.

Källa: http://www.chianticlassicocollection.it/

Leif

2009-02-17

Det blev en dag i skrivandets tecken, som avslutades med besök hos Hamrins för att sortera ut några av hennes recept till min bok, och lite middag blev det så klart också :-)

Den stora sång- och musikfestivalen i
San Remo började idag, så nu kommer det vara ett antal kvällar som merparten av alla musikälskande italienar och italienskor kommer att vara klistrade vid TV-apparaterna.

Leif

2009-02-16

Måndagmorgon med guld i mund!

Idag så ska jag nog fortsätta att skriva på min bok.

Det blev också 30 km på hojen, skönt att få röra på sig lite när man har suttit still hela dagen!

Leif

2009-02-15

Idag så besökte vi Cykelmuséet Bartali i Ponte a Ema strax utanför Florens. Det är uppfärdat till ära av den store italienska cyklisten Gino Bartali, som föddes och växte upp i de här trakterna. Gino kom att vinna både Giro d'Italia, Tour de France och VM, och hade många dueller med Fausto Coppi från Lombardiet (Milano).

Vi avslutade museibesöket med en pizza precis i närheten, på en pizzeria som hade det passande namnet "Le Due Ruote" (De två hjulent).

Men vilken kyla det var i Florens idag, brrrrr!

Leif

2009-02-14

 Alla Hjärtans Dag på er allihop!

Vad är bättre än att fira det med en cykeltur i det vackra soliga vädret med vänner i Florens?

Leif

2009-02-13

Fredag den 13:e, huga!

Men det blev en cykeltur och några offert skickade till cykelsugna amerikaner, så lite rör det på sig i alla fall!

Leif

2009-02-12

Tänka sig, solen skiner idag i Florens, jag får nog klämma in ett par timmars cykelåkning idag ändå, även om det är tajt mellan möten och offertjobb. Det lär ju bli en cykelguidesäsong i år också.

Leif

2009-02-11

Var på en trevlig jobbintervju idag med ett amerikanskt företag, vi får se vad det leder till.

Marta bjöd på middag på kvällen, det blev en paj mycket typisk för Marche, den region hon kommer ifrån. Pajen innehöll både kött, grönsaker och ost från hennes hemtrakt, en relativt tung sak, men vilka aromer,mmmmm!re

Hade en lång och trevlig konversation med Per som fortfarande är kvar över i USA tillsammans med sin Melissa, han rekommenderar varmt filmen Slumdog Millionaire.

Leif

2009-02-10

More wine please!

Leif

2009-02-09

Jodå, två offerter fick man iväg till de svenska och norska monopolen idag, skål! Men kom hem alldeles försent för cykling, ajabaja!

Leif

2009-02-08

En söndag med mycket "ös", så jag fick några sidor till skrivna, är uppe i 60 "väl" skrivna sidor nu, med lite bilder och annat skoj.

Leif

2009-02-07

Lördag och en förmiddag med kanonväder, det var som gjort för cykling, men hade ett långt trevligt möte med Piero om hur vi skulle hitta de intressantaste italienska vinerna att exportera till Sverige och Norge.

Leif

2009-02-06

Äntligen Fredag, men det myckna regnandet gjorde att man mestadels satt och skrev på sin bok.

Leif

2009-02-05

Jag skrev mest på min bok och letade efter nya okända italienska viner.

Leif

2009-02-04

Och idag? Vi får se, det är åtminstone inte syndafall idag :-) Bara 60% risk/chans till regn idag...

Ska väl försöka fika med Hilary idag, och får höra hur jobbet går på Quanto Basta.

Leif

2009-02-03

Träffade Dominick och våra kollegor på LimoInFlorence idag, vi hade ett förmiddagsmöte på deras kontor.

Fick också håret klippt idag, och det var på tiden, man såg nästan ut som Pippi Långstrump i håret...

Köpte en 25-liters olivoljedunk i rostfritt stål (med tapp!) så att jag kan ha olivoljan hemma som jag skördade i november förra året. Vilken grej att ha i köket!

Leif

2009-02-02

Jag fick ställa in vårmötet med sommelier-föreningen denna kväll, jag blev tvungen att göra klart några offerter med vin som ska offereras till Sverige, det kan bli något det!

Leif

2009-02-01

Tänka sig att Emma Bylund fyller år idag!

För övrigt så stod regnet som spön i backen i Florens idag, och jag satt mest inne och skrev på min bok. Det är gott att ha torrt om fötterna (jag hörde från min frisör att han hade varit ute och hojat denna morgon, och vända halvvägs, det var både kallt och blött).

Leif

2009-01-31

På morgonen så jag cykeln och åkte iväg till ett möte med en vinexportör, de kanske behöver en språkkunnig sommelier? Man kan alltid hoppas! Det vore guld att kunna kombinera jobbet som turistguide och reseplanerare med att också exportera vin, särskilt på vintern när det inte är så mycket att göra med turismen.

I det goa vädret så var jag inte så nödbedd att ge mig ut på hojen och bli lite "solbränd" i ansiktet...

Florens-Montelup-Chiesanuova-Florens


Dito, fast med höjdkurva

Hade en trevlig telefonkonferents med Colette (som fortfarande är kvar i England) och Dominick, vi diskuterade hur vi skulle lägga upp arbetet för årets cykelturistsäsong i Toskana. Det kan nog bli ett tufft år, man får se sig om efter lite extrajobb tror jag.

Leif