2009-03-29

Hällregn i Florens! Jag tar tåget till Figline Val d'Arno och fikar istället (cykeltävlingar i regn har jag gjort tillräckligt många tidigare i min karriär).

Men vatten är ju bra för vinrankorna och olivträden så här års...

Leif

2009-03-28

Det är ett stort intresse i Ryssland inför årets Giro d'Italia, vi jobbar med att få hit en grupp om dussintalet ryska cyklister som cykla några av etapperna, och se själva upplösningen av Girot i Rom, det kan bli en mycket intressant upplevelse som cykelguide.

Figline Val d'Arno är en liten charmig stad längs med floden Arno, de hade en stor härlig choklad-festival idag, mums! Det var värt att cykla de 6 milen för att få smaka på dessa läckerheter!

Lagom när Lorenzo och jag hämtat ut nr-lapparna i Siece för morgondagens cykeltävling "Gran Fondo Montagna Fiorentina" så började det ösregna, ett tecken tro?

Leif

2009-03-27

Fredag med middag hos vänner i Florens, och en nyöppnad Morellino di Scansano, kan det bli bättre?

Vi kan hoppas att "våra" viner slår an hos monopolen i Sverige och Norge.

Leif

2009-03-26

Solen skiner idag igen i Florens, jag tror det är vår!

Leif

2009-03-25

Som förberedelse inför söndagens cykelrace och säsongen som cykelguide så drog vi iväg på en 14-milarunda idag, neråt Chianti och sedan längs med floden Arno upp till Florens igen, http://www.gmap-pedometer.com/?r=2665053, och den kvällen somnade man utan problem kan jag lova.

Leif

2009-03-24

Om ni bara visste hur många grappa-tillverkare det finns i Italien! (hick)

Leif

2009-03-23

Planering av cykelresor och vinprovningar i Florens, vad mer kan man begära?

Leif

2009-03-22

Hej, så här kan en kartbild från GARMINs GPS se ut, med höjd- och lutningsgrader:



Det är från dagens cykeltur med klubben, vi körde längs med floden Arno och tog oss sedan upp till Reggello, ett samhälle känt för sin goda olivolja. Det blev förstås fika i Reggello, innan den roliga nerförsbacken tog vid, och sedan så skulle man bara hem i motvinden, puh. Men vädret var gott och lite solbränd blev man nog :-)

Florens stolthet Fiorentina vann lokalderbyt mot Siena i fotboll, så drömmen om Champions League lever fortfarande. Och Zlatan? Han gjorde visst ett par mål igen, inget fel på formen där.

Leif

2009-03-21

Idag så slog vinterkylan till i Florens, vi får nog vänta ett par dagar till innan den riktiga våren anländer, så långkalsonger på idag, brrr. Men det blev ändå 6 mil idag, med avslutning hos engelsmannen Lawrence och hans familj, det blev engelskt té bryggt av en engelsman, det händer inte varje dag! :-)

Leif

2009-03-20

Äntligen fredag! Det måste firas med nya vinprovningar, vi fick med oss några fler goda viner från Umbrien som vi nu gick igenom denna kväll, och Montefalco (Umbrien) måste jag verkligen lyfta upp som vinmakarbygd, de har en hög och jämn kvalitet!

Leif

2009-03-19

Någon som jobbat med att offerera viner till AB Vin och Sprit (Systembolaget)? Det är nästan värre än att söka visum till Kina...

Leif

2009-03-18

Idag så får man skriva tackbrev till alla umbriska vingårdar vi var på igår, men det gör jag så gärna :-)

Leif

2009-03-17

Vinprovningar hela dagen idag, jag tror det till sist blev 6 st olika provningar av Sagrantino från Montefalco, kanske något mer okända viner än Chianti, men vilken god klass på dessa viner!

Leif

2009-03-16

Måndag, en bra start på veckan, med middag hos Kurt och Marianne, gott som alltid!

Leif

2009-03-15

Kanonväder och cykling i glada vänners lag, för idag så bjöd en av de halvprivata kooperativistiska sjukvårdsrörelserna på ett trevligt motionslopp 'Raduno su strada' sydväst om Florens, ner bland de vackra kullarna i Chianti.

Zlatan gjorde två mål mot mitt kära Fiorentina, så lite kluven var man allt den här kvällen.

Leif

2009-03-14

Likväl som med bilar som med människor så måste de kontrolleras och servas ibland, så sagt och gjort, det blev en läkarundersökning på en sportklinik här i Florens. Som cykelguide och medlem i cykelteamet är det ett "krav" att man gör detta, och det är väl inte så illa, att man får en genomgång på sin fysiska status med jämna mellanrum.

Leif

2009-03-13

Whoops, fredagen den 13:e, huga! Men allt gick bra. Det blev  till och med en cykeltur med en trevlig dam från Kalifornien.

Leif

2009-03-12

Äntligen, på tur med Bianchi'n igen, denna gång på egen hand dock. Så det blev drygt 4 mil på kullarna runt Florens ner till Impruneta för att hälsa på en kompis och hans två barn.

Leif

2009-03-11

En dag mycket lik ett uppsamlingsheat. Det blir så när man är borta en hel dag och hela "att-göra-högen" ligger kvar på bordet när man kommer tillbaka, gärna påbyggd med ett par lager till av måste-göra-grejor! Men med detta väder så skulle man ju helst bara vilja sitta på cykeln hela dagen ju!

Leif

2009-03-10

En dag med rundtur bland Emilia-Romagnas alla Lambrusco-vingårdar, i trakterna av Modena och Bologns, i gassande sol och fågelkvitter, med god lunch och mycket prat om kvaliteten på årets Lambrusco-viner, den var god!

Leif

2009-03-09

Jahapp, guide-jobb idag igen! Den här gången var det självaste guvernören från Colorado som jag cykla tillsammans med runtom i Chianti i dag. Och dricks blev det också!

Leif

2009-03-08

Japp, säsongens första cykelguide-uppdrag. Det blev till att leda en familj från Chicago upp till Fiesole och vingårdsbesök, i skinande vårsol, en mycket trevlig upplevelse. Jag märkte hur mycket jag hade saknat att vara ute och cykla med folk. Gott att vara igång igen!

Leif

2009-03-07

Hepp!

Leif

2009-03-06

Denna morgon så hade jag tänkt åka en liten 4-milatur tillsammans med Rebecca, Lorenzo och Lawrence, men tro't eller ej, men bakväxelvajern gick av...som tur var på en av de högsta punkterna i närheten av Florens, Piazzale Michelangelo. Så det var bara att tuffa hem på 34x12, med "fullt snedrag" som det heter på cykelspråk. Det tog mekanikern en timma att få ordning på grejorna, vajern hade nämligen spridit sig som konfetti inne i bromshandtaget. På Shimanos bromshandtag så är det väldigt fint integrerat, men när det går sönder så här så blir det marigt, kan inte vajern bara gå av och "ligga still, hel och fin?"

Men det var mest nerförsbacke till cykelbutiken, så det ganska bra att ta sig hem ändå.

Dagen i övrigt blev mest att organisera lite cykel- och vinresor, en härlig kombination, inte sant? Sen så var det bara den där offerten till Norge med ett antal hundra flaskor Barolo som skulle göras. Lite Lambrusco ska vi försöka hitta också, och sedan så blir det besök på
VinItaly i början av April.

Leif

2009-03-05

Siktar på att cykla i eftermiddag, vi får se hur kampen går mot de regntunga skyarna, men det är varmt och gott inne i alla fall, jag tror jag tar mig en kopp kaffe till!

Lief

2009-03-04

Träffade Colette som var tillbaka till Florens efter sin tre-månadersresa till London och Sydafrika. Hon var i London då när södra England drabbades av den värsta snöstormen i mannaminne. Så nu har det engelska vägverket fått köpa in snöröjningsmaskienr för många goda pund, tills nästa snöstorm kommer om 20 år...

Denna dag så var det regn som själva syndafallet i stan, Gore-Tex på med andra ord!

Ringde också hem till pappa och hörde så att allt var bra med honom, det måste man göra ibland.

Leif

2009-03-03

När man cyklar förbi Palazzo Vecchio och Domkyrkan nu på morgnarna i Florens, så märker man att turisterna börjar komma så smått, det är ringlande köer till Uffizierna så att man får kryssa sig fram en del, precis som det ska vara.

Leif

2009-03-02

En dag full med möten om vinexport och cykelresor i Toskana.

Leif

2009-03-01

Någon som sett första mars-katten än? Det är första mulna dagen på länge i Florens idag, så man kan inte bli solbränd jämt...

Leif

2009-02-28

Solskenspromenad i Florens, vad mer kan man önska sig i livet?

Bokskrivandet rullar på, är uppe i 90 sidor nu, och börjar faktiskt nästan få lite struktur på den nu också, kan man tänka sig!

Det börjar också bli dags att läsa sista boken jag köpte, "Gomorra" på italienska med Roberto Saviano, det kommer att bli intressant läsning.

Leif