2009-05-15

Pilgrimsvandringen har startat!

Leif

2009-05-14

Väl hemma i Florens igen så var det bara att börja packa för att vara förberedd inför vandringsturen med de amerikanska ungdomarna som börjar imorgon.

Leif

2009-05-13

Idag så hade vi sällskap av en lokal cykelguide, och vi gjorde två rejäla stigningar idag, med Amalfi-kusten som vacker bakgrund, många foto-tillfällen kan jag lugnt säga.


Amalfi-kusten en vacker morgon


Dånandes nerför mot Positano längs Amalfi-kusten


Visst gör jag mig bra i blått? Med den vackra staden Positano i bakgrunden


Djupa kartdiskussioner mellan undertecknad cykelguide och den lokala cykelguiden


Lönen för mödan, nerförsbacken med alla de vackra vyerna och kurvorna...

Leif

2009-05-12

Jag, Dominick och Michael startade i Sorrento och dundrade hela vägen längs med kusten till Amalfi, det blev nog den vackraste cykelturen jag någonsin har gjort, vilka vyer!


Gästernas hotell-utsikt, med Positano i bakgrunden, ack ja...


Den oförskräckte cykelguiden i täten för gruppen, forza!

Amalfi som stad är verkligen värt ett stopp, eller två!


Bromsa för bö...n :-)

Leif

2009-05-11

Tidigt på morgonen så for vi från Florens till Rom för att hämta upp våra kunder som skulle cykla längs med Amalfi-kusten ett par dagar, elt klart en av de vackraste cykelvägarna alla kategorier.



Här har vi stannat för ett besök vid Pompei, strax söder om Napoli, innan Amalfi-kusten börjar.


Vart ska man äta pizza Margherita om inte i dess födelsestad Napoli?

Pizzan Margherita har samma färger som den italienska flaggan, grönt (basilika), vitt (mozzarella-ost) och rött (tomatröra), enkelt och symboliskt!


"Födelseattesten" för pizza Margherita år 1889

Leif

2009-05-10

En cykelmotionstävling (RadUno) i mitten av Chianti blev det denna dag, vi var 12 st cyklister från FBB idag, det blev en underhållande dag på cykeln, och det firades med många bakverk när vi kom tillbaka till Florens, mums!

Leif

2009-05-09

Morgonen bjöd på inspirerad cykling till Panzano med cykelklubben.

Denna kväll så bjöd Melissa och Per på en trevlig inflyttningsfest i deras vackra lägenhet, en riktig skatt måste jag säga!

Leif

2009-05-08

Cyklade med Rebecca och Barbar från Florens ner till Siena, så att de skulle kunna lära sig vägarna och platserna inför kommande cykelturer med Best Tuscan Tours. Vi tog sedan en utflykt till Monteriggioni innan vi slutligen tog tåget från Poggibonsi till Florens, vilken underbara dag! Och solbränd blev man också!

Leif

2009-05-07

En prövande pilgrimsvandring från Badia di Prataglia till La Verna, vilken mäktig vandring! På bergsryggar med bedårande utsikt och magiska kloster att besöka. En upplevelse jag rekommenderar alla någon gång i livet.

Leif

2009-05-06

Rekognoseringsdag nr 2 i de Casentinska bergen, med övernattning i den charmiga byn Badia a Prataglio, en skön kontrast till Florens måste jag säga.

Leif

2009-05-05

Kontorsnötar-dag i idag också, men morgonträningen slipper man inte undan...

På kvällen så hade cykelteamet sin månatliga klubbmiddag, och vi provade denna gång en av de tyska nationalrätterna Stinco (fläskben) med tillhörande potatis och öl, en lite annorlunda smakupplevelse.

Leif

2009-05-04

En återhämtningens dag, med eftersnack i FBBs cykelbutik om helgen som var, och möte på kontoret om nya cykelresor i sommar, puh!

Leif

2009-05-03

Vi valde att åka till cykelmuséet och "cykelkyrkan" i Ghisallo denna morgon, en vacker upplevelse för alla cykel-freaks!

För att försöka undvika köerna hem så gjorde vi sedan en tidig start hem till Florens, och resan hem gick helt utan missöden.

En underbar långhelg!

Leif

2009-05-02

Idag så var det stora äventyret att ta sig upp till Madonna di Ghisallo och senare prova den berömda "väggen" med mellan 17 och 24% lutning, jag blev tvungen att stanna två gånger för att hämta andan, men upp kom jag, det kändes stort!

Vägen tillbaka till Lecco där vi sov gick i triumfens tecken :-)

Leif

2009-05-01

Första maj och vi (cykelklubben Florence By Bike) for upp till sjön Como för att njuta av tre dagars cykling och kort-semester. Och solen sken onekligen den dagen, gött!

På eftermiddagen så tog vi en uppvärmningstur längs med östra sidan av Como-sjön, och vi avslutade turen med en glassande belöning.

Leif

2009-04-30

En charmig cykeltur med två amerikanska par, vi hämtade upp dem från en vacker villa i Chianti, och började hoja i Castellina, fortsatte med vacker cykelåkning längs med en bergsrygg ner till en ort som heter Sambuca, där vi sedan började ta oss upp till lunchplatsen Badia a Passignano, en klosterkyrka med tillhörande vingård, som numera ägs av den stora mäktiga familjen Antinori.

Leif

2009-04-29

Har ni aldrig varit i Casentino-bergen nordost om Florens så tycker jag verkligen att ni ska åka dit. Det är som en sagoskog med kloster och borgruiner sedan tusen år tillbaka, och trakten bär tydliga spår efter Franciskaner-munkarnas verksamhet. Idag så påbörjade jag mitt rekognoseringsarbete för den pilgrimsvandring jag ska leda senare i mitten av maj, med en grupp amerikanska universitetsungdomar och deras två lärare, (varav en är teologie professor).

Leif

2009-04-28

Trots dåliga ekonomiska tidevarv så går turistsäsongen på ganska så höga varv här i Toskana, så det blev guide-jobb för mig idag också, denna gång för Florence By Bike. Jag gillar variation i mitt arbete, och föredrar att kunna välja mellan olika turer, istället för att alltid köra samma tur dag ut och dag in, det är rätt så stor risk att motivationen och inspirationen fallerar lite grand.

Leif

2009-04-27

Idag blev det en lite mindre cykelgrupp, denna gång från Stockholm, och vi dundrade iväg från Florence By Bike för att ta den gamla vackra landsvägen Via Chiantigiana ner till den svenskägda vingården Terreno för att äta lunch och prova deras goda viner. På hemvägen så stannade vi i Tavarnuzze för den obligatoriska italienska glassen såklart!

Leif

2009-04-26

Dagens cykeltur blev en lyckad kombination av cykling till vingård och avslutande grillfest på en annan vingård. Trots lite regn under cyklingen så blev det en vacker och mycket rolig upplevelse för gänget från västra Götaland. Att få stå som grillmästare på en vingård i Chianti medans solen går ner över kullarna, grilloset sprider sig över nejden, och vinet flödar, ja det är nog så livet ska vara.

Leif

2009-04-25

Cykeltur upp till Fiesole med I Bike Italy, en härlig tur där man stannar i Fiesole för att beundra utsikten, för att sedan ta sig längre upp bland de vackra kullarna för att sig en lunch med hela floddalen Arno som kuliss, och ett smakfullt vingårdsbesök som final, kan det bli bättre?

Leif

2009-04-24

Mammas födelsedag, alltid värt att minnas.

Leif

2009-04-23

Idag så kommer en grupp svenskar hit till Florens och ska ut och cykla en vecka på egen hand i Chianti, kloka och förståndiga människor (som råkar dela min passion).

Leif

2009-04-22

Möte med Dominick och Laura på Best Tuscan Tours, för att planera vårens resor, det blir mestadels cykelresor skulle jag tro, men en del vandrings- och vinprovarresor lär det också bli, lite variation skadar aldrig.

Leif

2009-04-21

En lugn dag i Florens, med obligatorisk cykeltur.

Leif

2009-04-20

Borta bra men hemma bäst, Florens och Chianti kommer alltid att vara min hemvist!

Leif

2009-04-19

Verona, Amarone, Valpolicella, Rome och Julias balkong, hmmmmm

Leif

2009-04-18

Lombardiet har också goda viner, vad sägs om Valtellina Sfurzat t ex?

Leif

2009-04-17

Barolo, Barbaresco, Barbera, Dolcetto, behöver jag säga mer?

Leif

2009-04-16

Tåget till Milano och sedan hämta fyra vin- och matintresserade svenskar, för vidare transport upp till Barolo, vilka viner som väntar oss, mmmm!

Leif

2009-04-15

En skön sovmorgon efter gårdagens födelsedagsgrillning på vår innergård. Därefter förberedelser inför vinprovarturen i Piemonte, Lombardiet och Veneto.

Leif