2009-01-30

Sol och cykel (till affärn i alla fall!).

Det var en sådan där gnistrande vacker solig dag i Florens, så att man bara ville vara ute hela dagen, och inte läsa några läxor alls :-)

Det blev en fika tillsammans med en väninna på Piazza Repubblica, obs inte Gillis denna gång, utan det på andra hörnet, Svarowski? (de har samma ägare vet jag i alla fall).

Sitter och skissar på en cykelresa i Toskana för en barndomsgranne som lite av en slump har fått tag i mig, lite överraskande och mycket trevligt!

Jag hörde från våra resenärer i Venedig att de hade varit mycket nöjda sin vandringsguide (de hade fått komma in och titta i gamla privata palats, som inte är alla förunnat ), och det känns ju alltid bra som reseplanerare när man får höra sådant beröm!

Och vad ska man föreslå för aktiviteter till Toskana-sommelierernas halvårsmöte på måndag tro? Dopp i grytan med Morellino di Scansano kanske? Men det finns väl alltid någon nystartad vingård vi kan åka och besöka?!

Leif

2009-01-29

Sol och cykel!


Giro di Mugello med stigningen upp till Monteloro efter ca 12 km (jag har inte riktigt lyckas komma på hur jag ska länka in den från
MapMyRide, men det kommer väl...)

En gnistrande vacker vinterdag, kändes mer som en vårdag faktiskt. Så jag, Zanobi och vår amerikanske gäst John bestämde oss för att dra iväg på en 10-milarunda denna eftermiddag. John är på semester från Los Angeles och sitt jobb som inredare av camping-bussar. Han har ett förflutet som mtb-proffs, och drog då hela USA runt på olika mtb-tävlingar, och drag det har han än idag, jisses vad det gick emellanåt, man fick ju till och med andas... Men det är klart, för de som är här på sin semester så är det som att släppa ut kalvar på grönbete, att cykla dessa på dessa fina vägar för första gången i denna vackra miljö kan få vem som helst att gasa iväg något så alldeles. Och vi var inte ensamma heller, det var många cyklister ute som vädrade vårluft. Det må så vara att fotboll är störst i Italien, men jag tror cykelsporten kommer som nr 2, före andra bollsporter som basket och volleyboll, motorsporter som gokart eller road-racing.

Efter att ha klarat min sommelier-examen nyligen så letar jag nu efter nya intressanta italienska viner att exportera hem till Sverige, så förhoppningsvis blir det någon introduktionsresa här framåt våren om allting går i lås. Men systembolaget är duktiga på att pressa priserna, så även om volymerna kan bli stora, så är det inte lätt att räkna hem arbetet. Men vad gör man när man tycker att vin är så gott och spännade?

Leif

2009-01-28

Ok, cykling kl 2 idag, vi utgår från cykelaffärn, Florence By Bike, på Via San Zanob 120, i Florens, för den som har vägarna förbi, obs, racerhoj dock :-)

Leif

2009-01-27

Inte ett moln på himlen idag, den som ändå kunde få åka ut på cykeln idag, men det blev till att vacker sitta inne i lyan och organisera vackra resor åt andra, men det är ju ändå mitt levebröd (ett av dem) så det var bara "dra ner rullgardinen" och köra på. (Tänka sig att folk vill åka till Venedig i januari? Men det är korta köer då. Fast när vindarna från Dolomiterna kommer ner över staden vill inte jag vara där, brrrr)

Men på eftermiddagen så hade jag som tur var ett möte bokat på andra änden av Florens, så då fick man åtminstone sätta sig på standardhojen och åka över till Camp di Marte-området i stan. Jag kanske får i uppdrag att leta rätt på goda viner som ska exporteras till Sverige, sämre jobb kan man väl hitta?

Passerade Florence By Bike-butiken och betalade min deposition för hotellet till vår Ghisallo-resa i början av maj, då vi ska upp 3 dagar i trakterna söder om Comosjön för att cykla upp för något som i cykelkretsar kallas för
Muren i Sormanno, och ni kan nog tänka er vad det är för typ av väg.... Giro d'Italia har givetvis passerat här. På den här rundan så ska vi passera en kyrka i Ghisallo som fascinerande nog har att antal cyklar hängandes på väggarna. Cyklar från storcyklister som Gino Bartali, Fausto Coppi, Francesco Moser m fl. Glömde jag nämna att det finns ett cykelmuseum i Ghisallo också? Är det någon som vill hänga på så går det bra.

Leif

2009-01-26

Ösregn mest hela dagen, men det hann bli tre mil i alla fall, och jag konsumerade nästan 1000 kalorier. Garmins nya Edge 705 har koll på allt, även predalfrekvensen (81 tramptag/minut i snitt):


Elevazione = höjdnivå över havet, Velocità = Hastighet

Undras om turister som reser på sådant där "allt är bokat" vet hur mycket jobb som ligger bakom planerande, ändrande, genomförande och uppföljning? Det finns vissa likheter med mitt gamla jobb som systemutvecklare, att planera, ändra systemversioner, genomföra projektet, och uppföljning av projektet. Men på något vis så känns det mer levande att jobba med platser, vin, olivolja, mat, utställningar, vinodlare, restaurangägare än ett meddelande på dataskärmen som "Error, var god kontakta systemansvarig"...

Martha hade bjudit hem två av sina väninnor, en av dem kom från Pistoia, i nordvästra Toskana. Visste ni att det är där man gör alla tågen till TrenItalia? Italiens Västerås får man väl säga då? Fast storleksmässigt får man jämföra det mer med Volvos Olofström, vad gäller antalet invånare och lokal dominans av företaget.

Som kvällslektyr så har jag en bok som handlar om cykelsportens födelse och uppväxt här i Florens och dess provins, mycket intressant läsning, som säger mig att frånsett cyklarnas utveckling så har inte så mycket hänt egentligen, känslorna, träningen och tävlingsarrangemang är mycket detsamma som idag, bara att det idag går lite fortare med det mesta...

Leif

2009-01-25

Buongiorno!

Idag så ger vi oss på "Tour di Mugello" (Florens-Pontassieve-Borgo San Lorenzo-Vette le Croci-Fiesole-Florens), som vi försökte oss på förra söndagen, när det behagade regna så generöst... Och turen blev så här:



Sköna söndag har bara börjat :-)

Leif

2009-01-24

"Och redan på den xx:e dagen så regnade det", jag tror inte att vägbanan var torr på hela dagen idag, det var bara att hålla sig inne och städa, ordna med tvätt, läsa en god tidning, skriva på min bok, och ringa till min käre bror och några vänner här i Florens. Gå ut? Nja, det var det väl bara hundägare som gjorde idag, sicket hundliv... Jag gillar hundar, men tycker helst man ska ha dem på landet, för om jag vore hund så skulle jag definitivt föredra att vara på landet och jaga sorkar, harar och vad helst man kunde hitta.

Sedan så är det ett annat problem att många hundägare inte "plockar upp efter sig", så man får se efter noga vart man sätter fötterna någonstans när man går på trottoarerna.

VOV, VOV! (vilket osökt får mig att tänka på en av mina gamla arbetsplatser, Volvo Olofströmsverken, (VOV)). Men det tycks ha varit tuffa tider där på senare tid, http://www.sydostran.se/index.54612---1.html.

Läste en aritkel i Repubblica om vad italienare själva tycker beskriver det typiskt italienska, och det grejor som Vespan, Fiat 500, Espresso-maskinen, hur man uppvaktar en kvinna osv.

Hmmm, boken min blev ett antal sidor tjockare idag, så nu är jag nästan uppe i 40 sidor, så nog borde den kunna bli klar till sommaren med den här hastigheten.

Leif

2009-01-23

Fredagsruset i Florens, och så mycket som måste vara klart, men med en espresso till så går allt vägen :-)

Leif

2009-01-22

Veckans enda dag med solsken i Florens, jo jag tackar! Så det blev 5 mil på hojen i gassande sol, tillsammans med lagkamraten Massimo. Vart vi än åkte förbi så kunde man se att "i potini" höll på och vinterklippte olivträden och vinrankorna, ett riktigt hantverk som är vackert att skåda. Jag har gått kursen så jag vet hur det ska se ut, men att göra det själv, det är lättare sagt än gjort:


Beskärning av olivkvist för förberedelse till ympning av ny gren

Och snart är det vår igen, jippiiii!

Offerter, offerter, offerte (som det heter på italienska). Några cykelturer ska det väl bli i år också!

Leif

2009-01-21

Det bidde en 5 mil på hojen i dag i alla fall, jag och kompisen Zanobi for iväg längs med Arno bort till Pontassieve och tillbaka till Florens innan vi började klättra upp till Fiesole och ner till Florens. Strax innan Fiesole ligger vingården och den vackra villan Fattoria e Villa di Maiano, villan med sitt karakteristiska torn som har varit med i flera filmer, bl a "A Room With a View". (Det är bäst att börja förbereda sig för cykel/turistsäsongen nu, man kan ju inte komma helt otränad..):


En liten käck höjdkurva över dagens tur, med toppen i Fiesole på 293 möh.

Annars så sitter jag mest och skriver på olika offerter till resor som ska in på vårprogrammet, och försöker boka lite hotellrum, guider m m.

Läste i en artikel att Berlusconi var nöjd att Kaká stannade kvar i Milan, att det var annat än pengar som styrde hans beslut, och det kommer ju från rätt person...

Stora delar av Italien är svämmat av vatten, man skulle kanske skaffa sig en båt, vattennivån i Arno stiger ju också. I Repubblica kan man hitta en artikel om att det finns en "knivslagsmålskurs" i Parma, det är inte klokt vad de hittar på. (En av förutsättningarna för att få gå kursen var att man hade ett rent straffregister...)

Leif

2009-01-20

Vi hade årsmöte med cykel-teamet ASD FBB, vilket blev en lång och trevlig kväll, ingenting saknades i mat- och dryckväg, alla omvaldes på sina poster, och under mötets gång på sedvanligt italienskt manèr så fördes 3 kanske 4 diskussioner samtidigt runt bordet, då vill det till att kunna hänga med i sin italienska, gärna med lite florentinsk dialekt också, fast den har jag faktiskt börjat vänja mig vid efter snart fyra års vistelse här.

Vi pratade också om att börja anmäla oss inför årets l'Eroica och planera hur vi bäst skulle se årets två cykeletapper på Giro d'Italia som anländer till och startar från Florens i år, det kommer att bli några riktiga höjdarupplevelser för en cyklist. Skriv upp 22 och 23 maj i kalendern om ni kommer hit till Florens i slutet av maj!

Leif

2009-01-19

Åhh, måndagsmorgon med guld i mund!

Idag så blir det kontorsbesök för att fira min sommelier-titel och sedan så bär det av till en vingård för att söka jobb som sommelier, vi får se hur det går, hoppas på det bästa..... Kan säga så mycket som att besöket gick bra, det finns intresse av att ha mig som sommlier när de får grupper av besökare till vingården, de har också en vinbar och en liten restaurang där de kan behöva hjälp, och bland vinfälten och de 12 000 olivträden så finns det alltid jobb att göra, så nu ska jag bara finslipa min italienska CV och skicka den till dem.

Cyklade runt i Florens på jakt efter
Hamrins vin, och det säger jag bara, man kan tycka vad man vill om monopolet att sälja alkoholdrycker i Sverige, men ett sortiment i världsklass har Systembolaget, då slipper man kuska runt halva dagen till olika vin- och spritbutiker i stan.

Såg att LHC fortfarande leder Elitserien i hockey, heja!

Leif

2009-01-18

Regntunga skyar över stan, men vad gör väl det, när man kan sitta inne och mysa med en god bok?

(Jag behöver väl inte nämna att jag och mina cykelkompisar hann ända till Rufina, 25 km nordost om Florens, innan regnet kom..., men som väl är finns det varma duschar i Italien också).

Satt och finslipade några fraser på en förhoppningsvis inbjudande enogastronomisk tur i Toskana nu i vår, hoppas den blir väl bokad så att man får komma ut till vingårdarna och restaurangerna i år också, gommen och magen måste ju också ha sitt :-)

Och så var det bara det där cykelturförslaget till de vingklippta piloterna från amerikanska flygbasen, de är väl förmodligen f d proffscyklister allihop kan jag tänka. För är det någon turistgrupp det är go i så är det nordamerikanerna, förutom norrmännen förstås. Det är fart i svenskarna också, men på ett mera ordningssamt sätt.

Min lägenhetskompis Giuseppe, han från Sicilien (Catania) ni vet, han är lärare i historia, italienska och geografi. De har sex dagars skolgång i Italien, så den enda dagen han kan pusta ut är på söndagen. Tufft med en-dagarshelg, som i Sverige på 60-talet, eller minns jag fel, född 66 så minnet kanske sviker mig...?

Leif

2009-01-17

Tjaha, idag blir det en kort lugn cykeltur med cykelteamet från Florens till Greve och tillbaka, imorgon blir det värre... men solen skiner och det ska bli 10 grader varmt idag, så det känns bra, fåglarna kvittrar och hojen den bara blänker!

Leif

2009-01-16

Skål! Min första dag som nykläckt sommelier gick mest åt till att sitta och skriva på en offert om ett antal amerikanska stridsflygare som vill komma till Toskana och cykla i april, det kommer att bli ett tufft jobb för cykelguiden (troligtvis undertecknad) för dessa gossar lär vara i ganska gott trim, och kanske är något mindre lokalhistoriskt intresserade? Men det ska väl gå att ändra på, med lite god mat, gott vin och vacker kurvig vingårdsmiljö i Chianti?

Idag värmde solen som aldrig förrr, tänk, jag tror faktiskt på en vår i år också!

Och så skulle man bara tvätta racerhojen inför morgondagens cykeltur med järngänget, för kommer man dit med smutsig velociped blir man "utbuad" på italienska, det är viktigt med Bella Figura i det här landet.

Leif

2009-01-15

Och så blev man då äntligen sommelier på riktigt, efter en lugn och fin muntlig examen med AIS i staden Prato, väster om Florens. Den skriftliga klarades av galant för en månad sedan. "Puttell på er, Grevar och Baroner", som Kolingen, Albert Engström tecknade karikatyr sa en gång i tiden.

Så nu kan jag dricka vin på riktigt :-)


Symbolen för alla sommelierer - tastevin

Förhoppningsvis så kan denna titel öppna dörrarna till än fler vingårdar och vinkällare än tidigare, och hittills okända vinskåp hos grevar och baroner i Toskana...

Den cyklande sommelieren och vingårdsarbetare som tar sig fram från den ena vingården till en annan har blivit verklighet: vinluffaren på två hjul - "Sideways", släng dig i väggen :-;

Leif

2009-01-14

Gott när det regnar så där ihärdigt ute på gatorna i Florens, så att man kan sitta inne och plugga vin-kemi så det står härliga till, och inte behöva gå ut på hela dagen :-)

Leif

2009-01-13

En solig dag så här i mitten av januari så kan man se förhållandevis mycket turister i Florens, man tycker det borde vara lågsäsong, men många tycks leta sig hit ändå.

Jag lät apostlahästarna vila idag och tog mig bara en timmas promenad för att flanera runt i stan, det finns alltid något nytt att upptäcka, någon staty eller något annat man har missat på någon vacker husbyggnad i ett dolt kvarter. Ta t ex
Nationalbiblioteket i Florens som ligger längs med Arno, på dess framsida inuti de två tvillingtornen så ser man i vardera tornet två stora personligheter från Florence, diktaren Dante Alighieri till vänster och fysikern-astronomen Galileo Galilei, Dante som blev fördriven från Florens för att ha fel politiska åsikter (valde fel parti i staden), och Galileo stackaren som fick vandra från Florens till Rom för inför Påven avsäga sina teser om att solen är i centrum och inte jorden (som katolska kyrkan länge hävdade).

Efter att ha skördat oliver i november förra året så har jag nu 20 liter olivolja (ofiltrerad) att sälja, så jag var iväg till Tony på Enoteca Pontevecchio och hörde mig för om han var intresserad av köpa en del, men hans lager var tydligen fullt. (Det har tydligen varit ett ganska bra år för många olivoljeproducenter i Chianti, både med kvalitet och kvantitet).

Edoardo, en av mina lägenhetspolare hade bjudit in en vän från Bassano del Grappo, en ort där jag var på träningsläger under våren 1986, tänk vad världen är liten...

Leif

2009-01-12

Med det goda vädret som var även denna dag så blev det en runda längs med floden Arno. Av en slump så stötte jag på team-kamraten Filippo och vi slog följe åt samma håll. Han var uppenbarligen i god form, så man fick bita i bra även när man låg på rulle.

Under resten av dagen så plöjde men runt i vinböckerna inför det muntliga provet den 15 januari, det börjar kännas som att det är nära nu... men ska man bli
Sommelier på riktigt så är det inte mycket att tveka på.

Middagen hos Hamrins var lika god som alltid, med Saltimbocca och underbara desserter. Till att dricka bjöds det på god Amarone och Hamrins eget Chiantivin "Il Mitico 7", som var hans tröjnr, jag tycker båda vinerna står sig väldigt bra. Den mytiska 7:an kanske skulle må bra av att stå ett år till på lagring för att få tanninerna att mjukna något. Jag hade även den äran att träffa några av deras barn och barnbarn under middagen.

Leif

2009-01-11

Med solsken och rimfrost i skägget så gjorde vi årets första cykeltur idag, ca 70 km. Vi samlades i Tavarnuzze söder om Florens och trampade på genom Chianti ner förbi Greve in Chianti och vidare upp till Panzano in Chianti, där vi tog en kort fika (Espresso) och dundrade (55 km/tim) sedan ner tillbaka till Greve och Tavarnuzze.


Höjdkurva över sträckan Florens-Tavarnuzze-Greve-Panzano-Greve-Tavarnuzze-Florens

Två av stallkompisarna hade tagit fram sina riktiga järnhästar (Legnano och Atala från 60-70-tal) och följde med oss till Greve, ca 25 km söder om Florens. De hade också tidsenlig klädsel och var helt i stil med det som förväntas av ryttare till det anrika veterancykelloppet
L'Eroica som går av stapeln i september varje år i trakterna runt Siena, med huvudparten av vägarna på grus, som var det vanligaste underlaget förr i tiden. Och för den som har provat racerhoj på grus kan ju föreställa sig hur det är att ta sig fram mil efter mil på grusvägar, i detta kuperade landskap...

Leif

2009-01-10

Det blev en lång och trevlig skördefest hos Luciano i Mercatale som bjöd på skördefest, dvs alla som har varit och skördat vindruvor och oliver på hans gård var välkomna. Jag kom dit tidigt för att hjälpa till med festförberedelserna, solen sken, fåglarna kvittrade och det kändes ganska gott att vara ute på landet igen. Gårdens hund Toby väntade ivrigt med svansen viftande för att få en vandringstur med mig.

Vi gjorde iordning en av lagerlokalerna till en riktigt mysig och rustik festlokal med både grillplats över öppen eld och gasspis för det som behövde värmas på annat vis. Man åt både gott och länge, det var både förrätt, första huvudrätt, andra huvudrätt och 5 olika desserter att prova. Och vin saknades inte denna kväll...

Leif

2009-01-09

Buongiorno!

Det kändes gott att få vakna upp i sin egen säng i Florens efter nästan 3 veckors kappsäcks liv i Sverige (dock ett ganska lyxigt liv med goda sängar, dignande matbord och trevligt sällskap hela tiden, kan man begära mer?).

Och tror ni kylskåpet var tomt när man skulle käka frukost? Och skafferiet? Jag får väl vara glad att grejorna som fanns därinne inte anföll mig när jag öppnade dörren...

Jag vet inte hur det är för andra, men det tar alltid några dagar innan språket återvänder för fullt, jag får leta efter de italienska orden mest hela tiden när jag vill uttrycka mig något, och jag hinner inte heller med att höra vad de säger på TV'n eller radion. Och så ska man vänja sig vid biltrafiken i Florens, mamma mia!

Jag besökte mina vänner på Florence By Bike, Enoteca Pontevecchio och Best Tuscan Tours, så nu känns det på riktigt att man är hemma igen, när man har fått höra skvallret om vad som har hänt sedan sist.

Nej, nu tror jag det är dags att klippa sig!

Leif

2009-01-08

Titta jag flyger! Man vaknade i ett Göteborg med visst snöoväder, så det var bara att packa väskan och fara lite tidigare till Säve. Vi försökte se på RyanAirs hemsida om Bergamo-flygplatsen var stängd pga snöoväder, men det såg inte ut att vara fallet... när vi landade i Bergamo så gjorde vi det genom ett heltjockt grått snömoln, men snöflingorna var inte så stora som under gårdagen, så det gick bra att landa i Bergamo.

Jag försökte få tag på en gammal cykelkompis sedan Linköpingstiden, men det var ingen som svarade i luren, så det var bara att sätta sig på det nya snabbtåget TAV (Treno Alta Velocitá) till Florens, som då blev nästan 20 min försenat... jag hörde från en resenär att på den här sträckan så är det mer regel än undantag att tåget Milano-Florens är försenat (känns knepigt då de gör bara ett stopp (Bologna)). Med 20 minuters försening så gjorde vi nästan samma tid som de vanliga Eurostar-tågen... men jag hade en god bok att fördjupa mig i, så mig gjorde det inte så mycket, men ni skulle ha hört affärspendlarna som för sjuttioelfte gången fick förklara för sin väntande hustru/man varför de inte kom hem i tid.

Leif

2009-01-07

Åh, sista hela dagen i Sverige för en tid, imorgon flyger jag tillbaka till Florens igen :-(. Jag hörde på nyheterna att Milanos flygplats hade stängt pga snökaos, de har visst mer snö än vad vi har här i Sverige... åtminstone i Götalandsdelen.

Gjorde några företagsbesök för att planera turistsäsongen 2009 i Toskana, och det gav en del nya idéer och förhoppningar, det här ska bli kul!

Råkade se några ögonblick på första filmen on Spindelmannen, en klassiker!

Leif

2009-01-06

Det är gott med sovmorgon! Men en eftermiddagsfika på Koppargatan ska man väl försöka hinna med. Det känns alltid lite speciellt att kliva in i det hus man bodde i i fem år här i Göteborg, det är lite som att komma hem igen. När man sedan gick tillbaka till Majorna så kom det berömda Göteborgska horisontala regnet och slog emot en, något man känner igen sedan förr :-; Men det finns ju spårvagnar man kan slinka in på som bekant.

Träffade Conny och tog en kvällsfika på
Kafé Vallgatan, ett mysigt fik i 60-talsstil som man givetvis hittar på Vallgatan 35, mellan Kopparmärra och Domkyrkan.

Det blev god engelsk rostbiff till kvällsmat, med ett gott ekat vitt vin därtill, "Peters restaurang" på Chapmans Torg är kanon!

Leif

2009-01-05

Idag bytte jag "tillflyktsort" och hamnade i Majorna hos Peter. Vi förgyllde sedan kvällen med att fira hans f d frus födelsedag, och där satt man vid ett långbord med många vackra trevliga damer, sämre kan man ha det :-). Och många av dem tyckte det var såå intressant att man var turistguide i Toskana med Florens som bas, det är tur att man har visitkort.

Och sedan blev det nattvaka för att stötta småkronorna i deras utmaning mot Kanada om VM-titeln i hockey, det blev låång natts färd mot dag kan jag säga...., och gör man sedan heller inte mål i numerära överlägen eller håller tätt i numerära underlägen, tja då blir man inte världsmästare, men nästa gång tar vi dem!

Leif

2009-01-04

Martin och jag ramlade av en slump in på Världskulturmuséets lokaler i Göteborg (gratis inträde!), de hade flera intressanta utställningar på gång, bl a den som handlade om textilier från gamla gravar i Peru, med intressanta artiklar om hur de hade smugglats ut ur landet (därav utställningens namn "En stulen värld"), och smärtsamma skildringar av Perus delvisa historielöshet som bildas när dessa historiskt viktiga föremål rövas ut ur landet, utan att arkeologer får chansen att samla in information och sätta föremålet i en betydelsefull kontext. Jag känner några peruaner i Florens, så det här blir intressant kunskap att med sig tillbaka dit och se om man kan tillföra något till dem.

Det har säkerligen plundrats i Italien och Sverige också, men jag tror ändå det har skett i mindre omfattning än vad som har skett i Peru. Det var som någon intervjuad gravplundrare i Peru hade sagt, - det finns inga andra jobb att få! Det är kanske svårt att känna vördnad för sitt eget lands historia när det är tomt på bordet hemma i köket.

Leif

2009-01-03

"Ledig" från "hyresvärden" Martin, så jag smet iväg och fikade med Stefan på Kronhusbodarnas Café, vi utbytte julklappar och hade en mycket trevlig pratstund om Italien, Alfa Romeo, kulturkrockar, mat, vin, stenbrott m m

På kvällen så bjöd Magnus på en helt underbar middag hemma hos sig, tillsammans med sin familj. På menyn stod ugnsbakad lax och risotto. Magnus hade blivit pappa för ett år sedan, så det tultade omkring en vacker dotter på vardagsrumsgolvet därhemma.

Leif

2009-01-02

På morgonen så drog Martin iväg till Hässleholm med våra Italien-vänner Brita, Majken, Staffan och Lennart för att se på en utställning om utgrävningarna i Pompeij, det var världspremiär för nyutgrävda saker som rörde sig kring matlagningen och hur man drack och åt i  Pompeij.

Träffade min gamla kollega och vän Peter i Brunnsparken, jag fick verkligen känslan av att det var gott att vara tillbaka i gamla kära Göteborg igen. Det blev en del fynd på Clas Ohlsson i Nordstaden idag, en fin liten plånbok i skinn, men det finns mycket andra "bra-att-ha-grejor" som alltid.

Lunchen intogs på ett av Saluhallens soppkök, och det blev en rykande het Gulasch-soppa, mums! Jag måste säga att Avenyn är väldigt vacker med alla dessa ljusprydnader.

Leif

2009-01-01

Med ett glas skumpa i handen så försöker man blicka in i detta spännande år, 2009 kommer att bli ett mycket intressant år!

Eftermiddagen tillbringades tillsammans med Majken, Brita, Staffan, Lennart och Martin i Bergakungens sal för att se Jan Troells nya film "Maria Larssons Eviga Ögonblick", en välgjord film med mycket vackra scener, goda detaljer i rekvisitan och en övertygande Mikael Persbrandt som smått försupen och otrogen 7-barnsfar, en mustig karaktärsroll.

Martin och jog tog oss en rundvandring i Göteborgs centrum på nyårsdagskvällen, det fanns vissa spår efter nyårsfirarna om man säger så.... raketer och champagneflaskor verkade det ha sålts en hel del av. Men avenyn gör sig bra i kvällsljuset med alla ljusdekorationer, särskilt de blå utanför Penny Lane.

Leif

2008-12-31

Gott Nytt År på er allihop, och GP's fyrverkeri var som alltid gott att se, denna gång från kullarna ovanför Näckrosdammen.

Nyårssupéen hos Martin var god som alltid, mycket tack vare den grandiosa kocken Staffan från det soliga Värmland!

Leif

2008-12-30

Min käre bror har lyckats få en underbar lägenhet på Hunnebergsgatan, idag så var det "inspektion", det är bara att gratulera!

Ciao, nu går färden med buss från Linköping till Göteborg, med sköna fåtöljer och internetuppkoppling hela vägen, jag kan gott rekommendera Bus4You nästa gång ni reser mellan Linköping och Göteborg. Buon viaggio!

Leif

2008-12-29

Greger och Mona på Husbyvägen bjöd på pasta med eget recept på pastasås, det blev med beröm godkänt!

Leif

2008-12-28

Pappa och jag for till Vikingstad för att besöka Arne och Kristina som bjöd på bullkalas med kaffe, och en massa prat om Italien, Alfa och livet i övrigt i stövellandet. Drömmen om Mille Miglia lever också kvar, vi får se om det kan bli verklighet någon gång, kanske redan nästa år som åskådare? Som kartläsare och förare kanske året därpå, vem vet vad som döljer sig i framtiden?

Leif