2007-08-01

Hej,

Augusti och 35 grader i skuggan, man slipper att frysa när man hojar i alla fall.

Idag så hämtade vi 4 kunder på ett av Florens dyraste hotell, Savoy, på Piazza Repubblica i Florens. De hade ätit mycket god mat och provat viner under hela kvällen dagen innan, så några av dem var lite "trötta" idag. Vi hämtade ut cyklarna och tog bilen till Greve in Chianti där vi startade vår cykeltur, målet var San Donato in Poggio, för att besöka vingården La Cappella (
http://www.poderelacappella.it/) för lunch och vinprovning. De har en 100 % merlot (Cantico)som är helt fantastisk blommig och rik på dofter och smak, om än något lätt i kroppen.

Det blev som sagt varmt under dagen, och klättring upp till Panzano blev en pärs för några av dem, men alla njöt sedan av den långa fina nerförslöpan, med vykortsvyer av vingårdar i Chianti kommandes på rad. En belöning så god som någon.

Den andra stigningen, upp till San Donato in Poggio blev tuff den också, med en lite mer trappstegsformad klättring. Det svåra för många kunder är (av ganska förståeliga skäl) att hitta rätt växel för rätt backe. Backarna är så pass långa i Toskana att man måste ha ett annat tålamod och kanske en växel lägre än normalt, annars så går man snart slut i uppförsbackarna, och ibland så kan det rent av vara bättre att gå lite i backarna, för att låta andra muskelgrupper få jobba lite, och rent mentalt hämta andan lite.

Vi kom i alla fram till La Cappella i tid till lunchen, och de blev rikligt belönade med tre-rätters lunch och tre olika viner att prova. (Jag tror de köpte med sig en hel del vin hem).

Själv så hade jag fortfarande en sådan åklust att jag återvände hem till Florens, medans de andra bänkade sig i bussen för hemfärd, efter att ha vandrat runt i vinkällaren på La Cappella, och såg väldigt lyckliga ut :-)

/Leif

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback