2008-08-04

Regnstormar över Göteborg gjorde att man höll sig inne och läste en god bok - "8 glas" skrivna av Hasse Alfredsson och ett gäng andra författare som Stig Claesson och Jacques Werup t ex, en samling rätt trevliga kåserier med olika tema, nedskrivna efter ett antal möten under 10 års tid på 90-talet.

I Florens så har jag en lägenhetskamrat som är från Catania på Sicilien, och han blir så lyrisk när jag berättar att den sicilianska TV-serien om kommissarie Montalbano visas i Sverige och är mycket populär, då blir Giuseppe som han heter två meter hög och än mer stolt över att vara Sicilianare (om det nu är möjligt...). Intressant att höra den siclianska dialekten på ett av dessa avsnitt som visades på TV igår, de sicilianska konstaplarna pratar ungefär som Giuseppe, och vissa ord/uttryck är bara att glömma man hör/förstår inte vad de pratar om alls i vissa situationer. Med 4 år i Italien så borde man kanske klara det mesta i språklig väg i Italien, men det är några km i språklig distans mellan den toskanska och den sicilianska dialekten. Att höra när Giuseppe talar med sina föräldrar i telefon får en att känna sig näst intill satt på skolbänken igen.

Angående semester så är juli den stora semestermånaden i Sverige och augusti den stora semestermånaden i Italien, vilket innebär att man varje år har ett två månader långt spann där det är svårt att få tag i folk/vänner/kollegor när ska planera sitt jobb eller sin fritid. Det finns väl bara en sak att göra, ta två månaders semester och komma hem i början av september, efter att ha lämnat jobbet efter midsommar. Men vet inte om det gör sig så bra om man knegar som turistguide...

Som god husvärd så lagade Peter till en underbar broccoli-paj åt oss till middag, som fick sköjas ner med en god Chardonnay från Sydafrika (det görs goda viner från andra ställen än Chianti har jag hört...).

Och ute så öste regnstormen på... men det var bara att ta sig en kopp kaffe till och fortsätta läsa i den goda boken 8 glas.

Leif

Kommentarer
Postat av: Jessi

usch :/

Postat av: Leif

Usch? Vad är det som har hänt?

2008-08-05 @ 12:12:38
URL: http://vincykel.blogg.se/
Postat av: Jessi

jag menar alltså usch för vädret :)

2008-08-05 @ 12:40:58
URL: http://jessi91.blogg.se/
Postat av: Leif

Åh ja, detta Göteborgsväder med sitt horisontala regn är inte att leka med :-), en riktig innesittardag

2008-08-10 @ 18:54:34
URL: http://vincykel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback