2008-08-28

Det kom ett par från Texas och ville åka 100 miles (16 mil) runt trakterna av Florens, och så blev det. Den här nätta lilla cykelturen var ett led i deras preparering inför ett par triatontävlingar i höst. Att både simma, cykla och springa på en och samma dag, det är ganska tufft det. Men det är ju olika muskelgrupper man använder, så kroppen blir väldigt allround-tränad.

Det tog hela dagen och mycket vatten och fikabröd gick det åt, men det kändes ganska bra när vi kom hem till Fiesole. En ankomst som firades med cola och jordnötter, något man var i starkt behov av, socker och salt.

Turen har en bra mix av de vackra kullarna i Chianti (start i terrakotta-staden Impruneta), floden Arnos dalgång, Mugellos skogiga bergsområde och Florens vackra berg med Fiesole som avslutning.

En av de längsta men också en av de vackraste turerna jag har gjort i Toskana:



Vi hade kanonväder med stadigt solsken och 33 grader varmt under dagen. Vi mötte många andra cyklister under dagen, det verkar vara många pensionärer som inte gör annat än sitter och cyklar hela dagarna, en sorts mogna cykelproffs som känner sitt Toskana innan och utan. En cyklist vi mötte i närheten av Borgo San Lorenzo han var på väg mot Bologna, en nätt liten tur på säkerligen 16-18 mil den dagen, kan inte förstå människor som åker så långt och sitter på sin cykel hela dagarna...

På kvällen tog man det bara lugnt och gjorde i stort sett ingenting, det kändes som att man hade gjort sitt för den dagen ungefär. Benen var väl inte direkt i balettdansös-form direkt, men det gick åtminstone att stappla sig till köket och äta kvällsmat :-)

Leif

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback